filologoiΠΡΟΣ
1. Ακαδημία Αθηνών.
2. Φιλολογικά και Ιστορικά Τμήματα των Φιλοσοφικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Πατρών, Κρήτης, Θράκης και Πελοποννήσου.

3. Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
4. Συνδέσμους Τοπικών Φιλολόγων και ΦΙΛΟΛΟΓΟ.
5. Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων.

6. Σχολικοί Σύμβουλοι κλ.ΠΕ2.
7. Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.
8. Ο.Λ.Μ.Ε.
9. Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών Φιλολόγων (ΠΑ.Σ.Α.Φ.). 10. Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά.

11. Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας. 12. Φιλολογικό Σύλλογο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.

Αξιότιμοι κύριοι,

Με αφορμή την αιφνίδια αλλαγή στη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο, το τελευταίο διάστημα, η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων αποφάσισε να οργανώσει εκδήλωση προβληματισμού και διαλόγου με αρμόδιους φορείς και εκπαιδευτικούς, για την προώθηση και ενίσχυση των ανθρωπιστικών σπουδών στη χώρα μας. Τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχθηκαν οι Σπουδές αυτές, τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την πρόσφατη διά νόμου περικοπή των ωρών διδασκαλίας της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο, δεν μας επιτρέπουν να μείνουμε αδρανείς. Οι μεμονωμένες αντιδράσεις, ανακοινώσεις και διαμαρτυρίες από διάφορους φορείς αποδεικνύεται πως δεν επαρκούν.

Για το λόγο αυτό, σας καλούμε να λάβετε μέρος στη συνάντηση που διοργανώνουμε, την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. στην Αθήνα (Αίθουσα Λόγου, Αρσάκειο Μέγαρο), για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε, από κοινού, τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούμε, προκειμένου να ανακοπεί η προσπάθεια περαιτέρω υπονόμευσης της ανθρωπιστικής παιδείας.

Θεωρούμε πως κανένας μας δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος και παθητικός θεατής των επιχειρούμενων δυσοίωνων εξελίξεων.

Ως εκ τούτου, αγαπητοί συνάδελφοι, αναμένουμε τη δήλωση ενεργού συμμετοχής σας, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016 και τον ορισμό εκπροσώπου σας στην ως άνω συνάντηση.

Με τις θερμότερες ευχαριστίες μας και τις ευχές μας για καλό καλοκαίρι. Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Αναστάσιος Αγγ. Στέφος, δ.φ. Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος

Η Γενική Γραμματέας

Γεωργία Χαριτίδου, δ.φ. Επίτιμη Διευθύντρια Β/θμιας Εκπ/σης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.