School_UgandaΔύο αδέρφια από την Καλλιθέα Αττικής ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν ένα εθελοντικό, αυτόνομο και ανεξάρτητο project στα βάθη της Αφρικής. Ο λόγος για την Μαριλένα Μαραγκού και τον Κωνσταντίνο Μαραγκό, δύο Έλληνες εθελοντές, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στο χωριό του Monde στην Ουγκάντα με σκοπό να προσφέρουν βοήθεια σε άτομα όλων των ηλικιών.

Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα από τις 22 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου στην κοινότητα του Αγίου Αντωνίου του Monde και χωρίζεται σε 5 σκέλη.

  • Στο πρώτο σκέλος, τα δύο αδέρφια θα συναντηθούν με το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού της Ουγκάντα, όπου θα γίνει παρουσίαση ενός αυτοσχέδιου οδηγού πρόσβασης για αλλοδαπούς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα. Ο οδηγός δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των εθελοντών και στοχεύει στη διευκόλυνση της διαδικασίας της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Στο δεύτερο σκέλος, το οποίο σχετίζεται με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Κοσμήτορα του Πανεπιστημίου του Ndejje, όπου θα γίνει ενημέρωση για το πρόγραμμα Erasmus+, το οποίο δίνει πλέον δικαίωμα συμμετοχής και στις χώρες της Αφρικής. Ακόμη, θα διεξαχθεί συζήτηση για σύναψη διμερών συμφωνιών με τα ελληνικά πανεπιστήμια.
  • Στο τρίτο σκέλος, το οποίο αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα υπάρχει καθημερινή επαφή με μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Θα διενεργηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια, μαθήματα αγγλικών και ελληνικών, μαθήματα ελληνικού πολιτισμού και κουλτούρας, διαδραστικά παιχνίδια, καθώς θα γίνει και ενημέρωση για τις ευκαιρίες σπουδών στην Ευρώπη γενικότερα αλλά και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα.
  • Στο τέταρτο σκέλος, όσον αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια και μαθήματα στα παιδιά του δημοτικού βασισμένα στον μη τυπικό τρόπο μάθησης και στον εναλλακτικό τρόπο διδασκαλίας.
  • Στο πέμπτο σκέλος, θα υπάρχει καθημερινή συμμετοχή σε χειρωνακτικές εργασίες και δραστηριότητες με τους κατοίκους του χωριού, καθώς και επισκέψεις στο ορφανοτροφείο, όπου οι δύο εθελοντές θα συνδράμουν με κάθε τρόπο.

Τα δύο αδέρφια είναι έτοιμα για το ταξίδι στο κέντρο του κόσμου και προετοιμάζονται, ώστε να δώσουν απλόχερα όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια στους κατοίκους του Monde. Κύριο μέλημά τους είναι να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους κι έτσι να ανοίξουν τα μάτια και να διευρύνουν τους ορίζοντες των μαθητών της Ουγκάντα.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για την εξέλιξη του προγράμματος μέσω της σελίδας τους στο Facebook:https://www.facebook.com/HUgProject2016 .

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι 2 εθελοντές οργανώνουν μια ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο «Δώσε κι Εσύ μια Αγκαλιά!» την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 και ώρα 18:00-22:00 στον Απάνω Μαχαλά (Καλλιθέα, Πλάτωνος 1). Μπορείς να συνεισφέρεις κι εσύ στο έργο του προγράμματος προσφέροντας κάτι απλό για σένα αλλά ταυτόχρονα πολύτιμο για τα παιδιά της κοινότητας του Monde. Ένα μολύβι, ένα στυλό, ένας μαρκαδόρος μπορούν να δώσουν αμέριστη χαρά σε χιλιάδες παιδιά της κοινότητας! Βάλε κι Εσύ το λιθαράκι σου στην προσπάθεια του H-Ug – Help Uganda να βοηθήσει και να ενισχύσει το μικρό χωριό του Monde. Στην εκδήλωση θα έχετε ακόμη την ευκαιρία να ενημερωθείτε για τη δράση των 2 εθελοντών, οι οποίοι διευθύνουν το πρόγραμμα, να συζητήσετε μαζί τους και να λύσετε τυχόν απορίες σας σχετικά με την προσπάθειά τους.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.