04-02-16_eapΈργο PRESS (Provision of Refugee Education and Support Scheme / Πρωτοβουλία Παροχής Εκπαίδευσης και Υποστήριξης στους Πρόσφυγες)

Το ΕΑΠ, συναισθανόμενο την κρισιμότητα του προσφυγικού ζητήματος, προχωρά στην έναρξη υλοποίησης του Έργου “PRESS”, αρκτικόλεξο του ProvisionofRefugeeEducationandSupportScheme/Πρωτοβουλία Παροχής Εκπαίδευσης και Υποστήριξης στους Πρόσφυγες.

Στόχος του Έργου είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων και παρεμβάσεων υποστήριξης για τους πρόσφυγες. Η έμφαση δίνεται στην πρωτογενή έρευνα των επικοινωνιακών, γλωσσικών και εκπαιδευτικών αναγκών και προσδοκιών των προσφύγων και στην εκπαιδευτική ενδυνάμωση παιδιών και ενηλίκων προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Το έργο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο από οικονομικούς πόρους του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και η διάρκεια υλοποίησής του είναι 19 μήνες (Ιούνιος 2016 – Δεκέμβριος 2017).

Συγκεκριμένα, οι κεντρικοί άξονες του Έργου είναι:

  1. Έρευνα: ποιοτική έρευνα των επικοινωνιακών, γλωσσικών και εκπαιδευτικών αναγκών και προσδοκιών των προσφύγων
  2. Γλώσσες: γλωσσική και πολιτισμική ένταξη προσφύγων (ενηλίκων και παιδιών)
  3. Ενδυνάμωση: ευαισθητοποίηση, υπηρεσίες υποστήριξης και στοχευμένες παρεμβάσεις για  την εκπαιδευτική ενδυνάμωση των προσφύγων

Κοινός παρονομαστής όλων των δράσεων είναι οι διεθνείς συνεργασίες με Πανεπιστήμια και άλλους φορείς των χωρών προσωρινής και μόνιμης εγκατάστασης των προσφύγων, με κύριο μέλημα τον συντονισμό των δράσεων, τη διάχυση καλών πρακτικών και τη μεγιστοποίηση των δυνητικών ωφελειών κάθε παρέμβασης στους άμεσα δικαιούχους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πορεία της έρευνας και των δράσεων, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Έργου:

http://www.press-eap.net

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.