Συρρίκνωση της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης φέρνει η μεταρρύθμιση Γαβρόγλου

foititesΜια συχνή ερώτηση που δεχόμαστε στο ΚΕΣΥΠ Λαμίας από υποψηφίους για τη Τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι: “ποια είναι η καλύτερη σχολή για να σπουδάσω …(το όνομα του τομέα π.χ Μαθηματικά, Πληροφορική, Οικονομικά κλπ). Η θεσμική απάντηση στο ερώτημα αυτό στην Ελλάδα είναι πρωτίστως οι εξωτερικές αξιολογήσεις που διενεργεί Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) . Οι εξωτερικές αξιολογήσεις δείχνουν πολλοί σημαντικά πράγματα αλλά δυστυχώς είναι όλες στα Αγγλικά. Απορώ γιατί μια τόση σημαντική δουλειά δεν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά. ΟΛΕΣ οι εξωτερικές αξιολογήσεις ανά ίδρυμα εδώ:
http://sep4u.gr/axiologiseis/
Σε διεθνές επίπεδο υπάρχουν και οι αξιολογήσεις:
QS World University Rankings
http://www.topuniversities.com/university-rankings 
Times Higher Education (THE)
https://www.timeshighereducation.com/
Academic Ranking of World Universities
http://www.shanghairanking.com/

sep4u.gr

Προηγούμενο άρθροΗ νέα μορφή των φροντιστηρίων
Επόμενο άρθροΝεοελληνική Γλώσσα Β´ Λυκείου: Επαναληπτικές ασκήσεις
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.