troadesΔευτέρα 4/7 και Τρίτη 5/7 στις 9:30μ.μ.

Η τραγωδία του πολέμου και της προσφυγιάς, η μοίρα του κυνηγημένου κάτω από τον απόλυτο κυνισμό του νικητή: Το συγκλονιστικό αυτό έργο του Ευριπίδη, που έχει προσλάβει στις μέρες μας δραματική επικαιρότητα, παρουσιάζουν οι ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ, βραβευμένη θεατρική ομάδα από το Ίλιον, σε μετάφραση- σκηνοθεσία Δήμητρας Χριστοδούλου, μουσική Ισίδωρου Πάτερου, σκηνικά Δημήτρη Μανωλέλλη και κουστούμια Μαρίας Τσονάκα. Η διαχρονία του ανθρώπινου πόνου…
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Όταν το 416π.χ. οι Αθηναίοι επιτέθηκαν νίκησαν και κατέστρεψαν την Μήλο, μια μικρή, Λακεδαιμονική αποικία, με σκοπό να την αναγκάσουν να ενταχθεί στην Αθηναϊκή Συμμαχία, έσφαξαν τους άνδρες από 15 χρονών και πάνω, και πούλησαν τα γυναικόπαιδα για σκλάβους. Κι έφεραν αποίκους από αλλού, να εποικίσουν το ερημωμένο νησί. Εμπνευσμένος από το φοβερό γεγονός, ο Ευριπίδης έγραψε τις “Τρωάδες”, δείχνοντας τι συμβαίνει σε ηττημένο λαό, και οι Αθηναίοι, που, εκτός από σφαγείς, ήταν και άνθρωποι καλλιεργημένοι, του έδωσαν το πρώτο βραβείο, στα μεγάλα Διονύσια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.