Νέα Προγράμματα Σπουδών του Ε.Α.Π.

Το ΕΑΠ είναι ένα από τα μεγαλύτερα Δημόσια Ελληνικά Πανεπιστήμια, το μόνο με καταξιωμένη εμπειρία δύο δεκαετιών στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σήμερα βρίσκεται σε μία δυναμική φάση ανανέωσης των Προγραμμάτων Σπουδών του, του εκπαιδευτικού υλικού και του τρόπου παροχής της εκπαίδευσης.
Ο δρόμος προς την ανοιχτότητα και την ψηφιακότητα χαρακτηρίζουν τις στρατηγικές του επιλογές σε ακαδημαϊκό επίπεδο, μαζί με τη σταδιακή καθιέρωση του αρθρωτού συστήματος, που συμβάλλει σε σπουδές χωρίς περιορισμούς χώρου, χρόνου, ηλικίας, άλλων ασχολιών. Η Θεματική Ενότητα αποκαθίσταται ως βασική λειτουργική μονάδα εκπαίδευσης.

Το ΕΑΠ αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 έξι (6) νέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, σε αντικείμενα (τομείς) της επιστήμης και της τέχνης, τρία (3) εκ των οποίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης κατά την έναρξη του Εαρινού Εξαμήνου θα προσφερθεί ένα (1) Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στα νέα προγράμματα Σπουδών το ΕΑΠ υιοθετεί τις Εξαμηνιαίες Θεματικές Ενότητες, εναρμονισμένο με την πρακτική και τη μεθοδολογία που ακολουθείται στα αντίστοιχα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Εξωτερικού, εισάγοντας παράλληλα και νέες δραστηριότητες στην εκπαιδευτική διαδικασία. Προωθεί το ψηφιακό, διαδραστικό υλικό και εφαρμόζει το αρθρωτό σύστημα. Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα επιλογής συμμετοχής σε online Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις (ΟΣΣ).

Για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει από σήμερα τη δυνατότητα παρακολούθησης 6 Νέων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών από απόσταση, Η φοίτηση ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2016, διαρκεί δύο ακαδημαϊκά έτη και οδηγεί σε απόκτηση Μεταπτυχιακού Τίτλου Ειδίκευσης.

Για την επιλογή των φοιτητών δεν θα πραγματοποιηθεί κλήρωση. Οι αιτήσεις θα εξετασθούν με βασικό κριτήριο τον βασικό τίτλο σπουδών των υποψηφίων, σύμφωνα με την σειρά προτεραιότητας που αναφέρεται στις προϋποθέσεις εισαγωγής κάθε προγράμματος.

Από τα παρακάτω 6 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών που προσφέρονται για το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017, κάθε υποψήφιος/υποψήφια μπορεί να επιλέξει μέχρι δύο, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις εισαγωγής. Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δύο προγράμματα σπουδών κάθε υποψήφιος/α θα πρέπει να δηλώσει ποιο Πρόγραμμα Σπουδών είναι η 1η προτεραιότητά του και ποιο η 2η.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (link).

Οδηγίες ηλεκτρονικής δήλωσης (link).

Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ (JOINT DEGREE)
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (JOINT DEGREE)
  • ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ (JOINT DEGREE)
  • ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ
  • LANGUAGE EDUCATION FOR REFUGEES AND MIGRANTS
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση στο αμέσως προσεχές διάστημα και σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος για φοίτηση στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο «Δημόσια Διοίκηση», το οποίο θα ξεκινήσει με την έναρξη του Εαρινού Εξαμήνου.

Πάτρα, 22 Ιουνίου 2016

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.