ypdvmth_main_foto_2015Με τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς θα εξομοιωθούν οι εκπαιδευτικοί που τυγχάνουν γονείς ενός (1) ανάπηρου τέκνου με ποσοστό αναπηρίας 67% και κατά συνέπεια θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση που ο ν.3848/2010 επιφυλάσσει για τους πολύτεκνους, σύμφωνα με διάταξη τροπολογίας που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε νομοσχέδιο  του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

 

Δεν είναι αυτή η μοναδική διάταξη καθώς στην τροπολογία υπάρχουν και άλλες  ρυθμίσεις που αφορούν τους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα υπάρχει ρύθμιση με την οποία επαναφέρεται η δυνατότητα της τρίτης ανάθεσης σε εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία μαθημάτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Στην αιτιολογική έκθεση τονίζεται ότι η ανάθεση θα πραγματοποιείται με βάση ακραιφνώς επιστημονικά και παιδαγωγικά κριτήρια. Με άλλη διατάξη παρέχεται η δυνατότητα στους μόνιμους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ73 να μετατεθούν στα Ισλαμικά Ιεροσπουδαστήρια της Θράκης, εφόσον κατέχουν τα αναγκαία τυπικά προσόντα. Επίσης, προβλέπεται και παράταση της θητείας των σχολικών συμβούλων έως τις 27 Φεβρουαρίου του 2017.

 

Στην τροπολογία περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν θέματα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης, της Έρευνας, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής.

 

Όσον αφορά τη Δια Βίου Μάθηση, διάταξη προβλέπει τη δημιουργία Τμήματος Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καταστημάτων Κράτησης. Επίσης, ρυθμίζεται το θέμα της ασφάλισης των εκπαιδευτών ενηλίκων των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης αρμοδιότητας της ΓΓΔΒΜ και επιτρέπεται η συγκρότηση και λειτουργία ξενόγλωσσων τμημάτων από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς κατάρτισης και εκπαίδευσης. Παράλληλα,  προβλέπονται αλλαγές στα προσόντα του διευθυντή και του υποδιευθυντή των ΙΕΚ, των ΣΔΕ και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε μόνιμους εκπαιδευτικούς ιδιαίτερα αυξημένων προσόντων να συμμετέχουν στη διοίκηση των ανωτέρω δομών.

 

Αναλυτικά η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.