i ananipsi ton mathitonΒρισκόμαστε στο 2018. Η κυβέρνηση του Σύριζα έχει νικήσει κατά κράτος όλα τα κόμματα και έχει επιβάλει «κώδικες τιμής» σε όλα τα επαγγέλματα, μεταξύ των οποίων και στους φροντιστές. Στους ελεύθερους επαγγελματίες έχει επιβληθεί να αποκηρύξουν το αμαρτωλό καπιταλιστικό τους παρελθόν, θεσπίζοντας όρκους τιμής και μεταμέλειας. Η κυρία Φερνογύρου θέλει να τα έχει καλά με την αριστερή εξουσία, καθότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί στα πογκρόμ εκκαθάρισης του υπουργείου «Θαλπωρής μεταναστών» στο οποίο εργάζεται .
-Καλησπέρα σας, Φερνογύρου ονομάζομαι και έχω ραντεβού ενημέρωσης για τα προγράμματα όρκου και μεταμέλειας που παρέχει το φροντιστήριο σας.
-Καλωσήλθατε στην «Ανάνηψη των μαθητών»
-Δεν σας κρύβω, ότι μόλις επισκέφτηκα τον «Οργισμένο Συριζονιό» και ενημερώθηκα για τα προγράμματα σπουδών του.
-Μα τι λέτε τώρα κυρία Φερνογύρου, ο «Οργισμένος Συριζονιός» έβαζε τους μαθητές να γράφουν τιμωρίες 1000 φορές ότι ο υπουργός παιδείας κος Φίλης είναι ο πιο σοβαρός υπουργός όλων των εποχών, όταν εμείς τους κάναμε υπνοπαιδεία με σύστημα liguafon να ακούν όλο το βράδυ το γκραν σουξέ χιπ – χοπ άσμα που κάνει το γύρο των σχολείων:
Είμαι σύριζα
και ξυρίζω καπιτάλες μαθητές
κάνω ένα «χιπ» χωρίς διάβασμα
Τις τάξεις να περνώ
κάνω ένα «χοπ»
και τζάμπα στο πολυτεχνείο
θε να μπω
Το Φίλη και το Λιάκο
έχω για Θεό
Με του Μπαλτά την ευχή
απουσιολόγος
θα γενώ
Την αριστεία στον τοίχο
την κολλώ !
-Τέλος πάντων, πείτε μου τι παραπάνω προσφέρετε από τους ανταγωνιστές σας.
-Εμείς κυρία Φερνογύρου, θεσπίσαμε τον όρκο τιμής στο φροντιστήριο που λέει ότι:
Ορκίζομαι να μην ξαναπλακώσω στο ξύλο τους πιο αδύναμους από εμένα αλλά αντιθέτως θα βαράω ζβουριχτές καρπαζιές και χοντρές μπουνιές στους δυνατότερους. Με τον τρόπο αυτό όλοι μας θα κατορθώσουμε να τρώμε το ίδιο ξύλο και έτσι να είμαστε ίσοι στον αγώνα κατά της φιλελεύθερης καρπαζοποίησης.
Ορκίζομαι να κρύβω το rollex μου, τη Louis vuiton τσάντα μου, το iphone μου και ποτέ να μη το δείχνω, σε μαθητή που κυκλοφορεί με αντίστοιχες μαϊμούδες.
-Αλήθεια, έχετε προβλέψει και όρκο τιμής για τους γονείς των μαθητών που γράφονται στο φροντιστήριο σας;
-Η αλήθεια κυρία Φερνογύρου, είναι ότι αυτό δεν το προνοήσαμε. Θα μπορούσαμε όμως να συνθέσουμε τώρα τον όρκο τιμής των γονέων. Προτείνετε μου τον όρκο αυτό και εγώ τον καταγράφω !
-Πολύ ευχαρίστως, αρχίζω !
Ορκίζομαι να συνεργάζομαι στενά με κάθε γονέα άλλου μαθητή, προκειμένου να καταμετρήσουμε τις φορές που εν αγνεία της αριστερής συνείδησης χρησιμοποιήσαμε εκφράσεις όπως «σου παραδίνομαι βασιλιά μου» ή «με πεθαίνεις σουλτάνε μου»
Ορκίζομαι να παραδώσω στην πυρά του Άη Γιάννη τη «Σταχτοπούτα», την «ωραία κοιμωμένη» και κάθε παραμύθι που παραπέμπει σε βασίλεια και κορώνες.
Ορκίζομαι να κάνω πνευματική διαφώτιση σε κάθε ανανήψαντα καθηγητή ο οποίος θα αναλάβει την εκπαίδευση του παιδιού μου.
-Κυρία Φερνογύρου, μένω κατάπληκτος από την αριστερή σας λάμψη ! Προτίθεμαι να γράψω το Ριρή δωρεάν προκειμένου να διαφωτίσετε εμένα και τους συνεργάτες στη διεύθυνση του φροντιστηρίου !
-Κύριε διευθυντά, απαιτείται να επαναλάβουμε μεταξύ μας αυτό που το υπουργείο παιδείας κάνει σε εμάς ! Επιλέξτε παρακαλώ τον τόπο διαφώτισης της αρεσκείας σας προκειμένου να σας διαφωτίσω για τις νέες επαναστατικές ιδέες των κρατικών μας παιδαγωγών !

Προηγούμενο άρθροΕσπερίδα αφιερωμένη στη σημασία της Διδασκαλίας (εις μνήμην Βασίλη Ξανθόπουλου – Στέφανου Πνευματικού)
Επόμενο άρθροΠίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.