ekpaΗ Επιτροπή του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Βασίλη Ξανθόπουλου – Στέφανου Πνευματικού, με την ευκαιρία των 25 χρόνων (1991 – 2016) από τη θέσπιση του Βραβείου, πραγματοποιεί Σεμιναριακή Εκδήλωση – Εσπερίδα αφιερωμένη στη σημασία της Διδασκαλίας, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 και ώρα 16.00. – 20.30 στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» στην Αθήνα.

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) θέλοντας να τιμήσει και να κρατήσει ζωντανή την μνήμη, την προσφορά και τη θυσία του Βασίλη Ξανθόπουλου και του Στέφανου Πνευματικού, Καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Ερευνητών του ΙΤΕ, που η ζωή τους βρήκε τραγικό τέλος στο Ηράκλειο το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 1990, ενώ δίδασκαν από κοινού ένα προχωρημένο Σεμινάριο, θέσπισε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας στη μνήμη τους.

Φέτος συμπληρώνονται είκοσι πέντε χρόνια από τη θέσπιση του Βραβείου, που αποτελεί ένα μοναδικό θεσμό στην Ελλάδα και επιβραβεύει κάθε χρόνο την Αριστεία και την Αφοσίωση των ακαδημαϊκών Δασκάλων στην πανεπιστημιακή διδασκαλία.

Το πρόγραμμα της Εσπερίδας περιλαμβάνει τρείς Συνεδρίες εκ των οποίων οι δύο πρώτες περιλαμβάνουν ομιλίες, σχολιασμούς και παρεμβάσεις σχετικές με τη σημασία της Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας, ενώ η τρίτη Τιμητική Συνεδρία, είναι αφιερωμένη στην αναγνώριση των Ιδρυτικών Μελών της Επιτροπής που τους ανήκει η πρωτοβουλία για τη θέσπιση του Βραβείου και των Ιδρυτικών Μελών που διετέλεσαν Πρόεδροι της Επιτροπής.

Στο Επιστημονικό Πρόγραμμα παίρνουν μέρος πέραν των κυρίων ομιλητών – Καθηγητών Μελών της Επιτροπής και μεταπτυχιακοί φοιτητές που εκπροσωπούν τους τρείς θεματικούς κύκλους (Θετικές, Ανθρωπιστικές και Ιατροβιολογικές Επιστήμες) στους οποίους κατ’ έτος απονέμεται το Βραβείο.

Για περαιτέρω πληροφορίες:
Καλλιρόη Μαυραντώνη
Υπεύθυνη Προγράμματος
Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ)
Τηλ.: 2810391509
Email: [email protected]

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.