Νεοελληνική Γλώσσα Β´ Λυκείου: Επαναληπτικές ασκήσεις

Κατεβάστε το αρχείο: Επαναληπτικές ασκήσεις(2)

 

Περιεχόμενα: Πλαγιότιτλοι, δομή παραγράφου, τρόποι ανάπτυξης παραγράφου, ενεργητική παθητική σύνταξη, αναφορικές προτάσεις, συνοχή παραγράφου, συνώνυμα, μεταφορική-κυριολεκτική χρήση της γλώσσας, συλλογιστική πορεία.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

Νεοελληνική Γλώσσα Β´ Λυκείου: Επαναληπτικές ασκήσεις

Περιεχόμενα: Δομή παραγράφου, πλαγιότιτλοι, συλλογιστική πορεία, τρόποι ανάπτυξης παραγράφων, ενεργητική-παθητική σύνταξη, συνοχή, δηλωτική-συνυποδηλωτική χρήση της γλώσσας, αναφορικές προτάσεις.

 


 

Προηγούμενο άρθροΓραμματική: Εγκλιτικές αντικαταστάσεις-Άσκηση
Επόμενο άρθροΗ Ελλάδα και η θάλασσα
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.