panellinio sinedrio dia viou mathisis-xaniaΤο δεύ­τερο Πα­νελ­λή­νιο Συ­νέ­δριο (community based) για την Διά Βίου Μά­θηση, την Εκ­παί­δευση Ενη­λί­κων και την Επι­μόρ­φωση των Στε­λε­χών (Εκ­παι­δευ­τι­κών, Πο­λι­τι­σμι­κών, Αυ­το­διοι­κη­τι­κών) με θέμα ‘Κρήτη-Χανιά 2016: Ο ΤΟ­ΠΟΣ ΔΙ­ΚΤΥΩ­ΝΕ­ΤΑΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑ­ΘΑΙ­ΝΕΙ’ θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί και φέ­τος για δεύ­τερη συ­νεχή χρο­νιά από την Πα­ρα­σκευή 3 Ιου­νίου μέ­χρι και την Κυ­ριακή 5 Ιου­νίου 2016 στο Πνευ­μα­τικό Κέ­ντρο Χα­νίων και στο 3ο Δη­μο­τικό Σχο­λείο Χα­νίων (επί της οδού Κο­ραή). Το Συ­νέ­δριο διορ­γα­νώ­νε­ται από το ‘Επι­στη­μο­νικό Δί­κτυο Εκ­παί­δευ­σης Ενη­λί­κων Κρή­της’ και το e-επιστημονικό πε­ριο­δικό του ‘Εκ­παί­δευση Ενη­λί­κων & Πο­λι­τι­σμός στην Κοι­νό­τητα’ σε συ­νερ­γα­σία με τη ‘Σχολή Αρ­χι­τε­κτό­νων Μη­χα­νι­κών του Πο­λυ­τε­χνείου Κρή­της’, το ‘Τμήμα Φι­λο­σο­φι­κών και Κοι­νω­νι­κών Σπου­δών του Πα­νε­πι­στη­μίου Κρή­της’ σε συν­διορ­γά­νωση με την Πε­ρι­φέ­ρεια Κρή­της και την Πε­ρι­φε­ρειακή Ενό­τητα Χα­νίων, την Πε­ρι­φε­ρειακή Ένωση Δή­μων Κρή­της τους Δή­μους Χα­νίων, Πλα­τα­νιά, Απο­κο­ρώ­νου, Κισ­σά­μου και πολ­λούς άλ­λους Εκ­παι­δευ­τι­κούς, Πο­λι­τι­σμι­κούς και Κοι­νω­νι­κούς Φο­ρείς.

Στο πλαί­σιό του θα φι­λο­ξε­νη­θούν επί­τι­μοι προ­σκε­κλη­μέ­νοι από την Ελ­λάδα, την Κύ­προ και το εξω­τε­ρικό και ένα πλή­θος ει­ση­γη­τών του τό­που, φυ­σι­κών προ­σώ­πων ή εκ­προ­σώ­πων φο­ρέων. Κατά τη διάρ­κεια του Συ­νε­δρίου θα διε­ξα­χθούν δε­κα­τρία (13) 90 λε­πτα Βιω­μα­τικά Εργαστήρια-Σεμινάρια για τους Πο­λί­τες και δύο (2) Ερ­γα­στή­ρια για Αυ­το­διοι­κη­τικά Στε­λέχη (Δη­μάρ­χους, Αντι­δη­μάρ­χους, Γ. Γραμ­μα­τείς) με σκοπό την ανταλ­λαγή κα­λών πρα­κτι­κών. Επι­πλέον, θα λά­βουν χώρα πέ­ντε (5) στρογ­γυλά τρα­πέ­ζια όπου εξέ­χου­σες προ­σω­πι­κό­τη­τες του τό­που μας και φι­λο­ξε­νού­με­νοι θα συ­νο­μι­λή­σουν για την «Πόλη που Συμ­με­τέ­χει», την «Πόλη που Νοιά­ζε­ται», την «Πόλη που Εμπνέει», την «Πόλη που Μα­θαί­νει» και την «Πόλη που Επι­χει­ρεί και Τα­ξι­δεύει». Οι ερ­γα­σίες του Συ­νε­δρίου θα συ­νο­δεύ­ο­νται από πο­λύ­τε­χνες δρά­σεις κι εκ­πλή­ξεις. Το Συ­νέ­δριο επι­χει­ρεί την ανά­δειξη της ‘Εκ­παί­δευ­σης Ενη­λί­κων’ και της ‘Κοι­νο­τι­κής Εκ­παί­δευ­σης’ ως δυ­να­τό­τη­τες ‘Συ­νερ­γα­τι­κού Σχεδιασμού-Δημοκρατικού Διαλόγου-Διατομεακών Συ­νερ­γα­σιών’ στην Κοι­νω­νία των Πο­λι­τών με στόχο τη Συ­νοχή και την Ανά­πτυξη του τό­που.

Απευ­θύ­νε­ται σε κάθε πο­λίτη που τον/την εν­δια­φέ­ρουν : η κα­τα­νό­ηση των δυ­να­το­τή­των της Πε­ρι­φε­ρεια­κής Κοι­νό­τη­τας, η Εκ­παί­δευση Ενη­λί­κων, η Δια Βίου Μά­θηση, ο Εθε­λο­ντι­σμός, η Αυ­το­διοί­κηση, η Κοι­νω­νική Πρό­νοια, ο Πο­λι­τι­σμός, ο Του­ρι­σμός και η Επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τητα, κυ­ρίως όμως, η Συμ­με­τοχή του/της ως Ενεργός/ή Πο­λί­της στην Πόλη που ανα­πτύσ­σε­ται και ζει. Εί­σο­δος ελεύ­θερη. Εγ­γρα­φές και Ηλε­κτρο­νι­κές Δη­λώ­σεις Συμ­με­το­χής στα Ερ­γα­στή­ρια για τους Πο­λί­τες στο: http://goo.gl/forms/PfNyhNPDxh , ενώ για το Ερ­γα­στή­ριο με­λών ΠΕΔ.Κ (Αι­ρε­τούς και Τε­χνο­κρά­τες) στο: http://goo.gl/forms/jpO1TrJeJO. Πλη­ρο­φο­ρίες στη Γραμ­μα­τεία του ΕΔΕΕΚ: [email protected]. Το Πρό­γραμμα του Συ­νε­δρίου μπο­ρείτε να δείτε στους ιστο­χώ­ρους http://www.slideshare.net/edu4adults/24052016program και www.cretaadulteduc.gr) .

Οι Συ­ντο­νι­στές

· Δρ. Χρύσα Τε­ρε­ζάκη, Συ­ντο­νί­στρια ΕΔΕΕΚ, Πρόεδρος-Συντονίστρια Α του Συ­νε­δρίου

· Δρ. Ελένη Κα­τσα­ρού, Επικ. Κα­θη­γή­τρια Παν/μίου Κρή­της (Τμήμα ΦΚΣ), Συ­ντο­νί­στρια Β-Αντιπρόεδρος του Συ­νε­δρίου

· Δρ. Κων/νος-Αλκέτας Ουγ­γρί­νης, Επικ. Κα­θη­γη­τής Πο­λυ­τε­χνείου Κρή­της (ΑΡ­ΧΜΗΧ), Συ­ντο­νι­στής Β- Αντι­πρό­ε­δρος του Συ­νε­δρίου

& η Ορ­γα­νω­τική Επι­τροπή του Συ­νε­δρίου…

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.