ypdvmth_main_foto_2015Το σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., αγνοώντας τη συνταγματική επιταγή που επέβαλε τον έλεγχο από το ΑΣΕΠ, οδήγησε σε παθογένειες και στρεβλώσεις, όπως, αποδεικνύεται από τις συνεχείς δικαστικές προσφυγές κατηγοριών αναπληρωτών εναντίον άλλων συναδέλφων τους.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, διά του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, προχώρησε σήμερα στη Βουλή στη ψήφιση μιας προσωρινής διάταξης για το σχολικό έτος 2016-2017, η οποία είναι σύμφωνη με τις επιταγές του Συντάγματος και τη σχετική νομολογία του ΣτΕ. Η ρύθμιση αυτή, μεταξύ άλλων, επισημαίνει την υποχρέωση υπαγωγής των προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων στον έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π.

Έτσι, φέτος, για πρώτη φορά, οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, οι οποίοι καταρτίζονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα υποβληθούν για έλεγχο νομιμότητας στο ΑΣΕΠ όπως και ο έλεγχος των ενστάσεων επί των πινάκων αυτών. Το επόμενο σχολικό έτος θα ολοκληρωθεί η πλήρης υπαγωγή του συστήματος διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού στην αρμοδιότητα και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.