examsΤο υπουργείο Παιδείας ανάρτησε σήμερα στο site του την παρακάτω ανακοίνωση:

30-05-16 ΟΔΗΓΙΑ ΚΕΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ Β. Κ. ΤΩΝ Ε. Ε. Κ. ΚΑΙ ΤΩΝ Ε.Κ.

Συμμετοχή υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις που δεν έχουν δηλώσει το 4ο μάθημα Ομάδας Προσανατολισμού

Λόγω της εφαρμογής για πρώτη φορά του νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενδεχομένως να υπήρξαν ορισμένοι υποψήφιοι που δεν είχαν δηλώσει το 4ο μάθημα, που θα συμπλήρωνε την Ομάδα Προσανατολισμού τους, επειδή θεώρησαν αυτονόητη τη δήλωσή του.

Η οδηγία αυτή αφορά τους υποψηφίους για τα παρακάτω μαθήματα:

Λατινικά – για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών

Βιολογία / Μαθηματικά – για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας – για την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Στην περίπτωση που υποψήφιοι προσήλθαν για εξέταση στα παραπάνω μαθήματα και δεν τους επετράπη η συμμετοχή, μπορούν να προσέλθουν στις επαναληπτικές εξετάσεις, χωρίς την προσκόμιση άλλων δικαιολογητικών.

Παρακαλούνται οι κ.κ Πρόεδροι των Εξεταστικών και Βαθμολογικών Κέντρων να ενημερώσουν τους υποψηφίους και κατά τη σημερινή εξέταση των υποψηφίων και την τελευταία μέρα της εξέτασης.

Σχόλιο του διαχειριστή: Με το νέο σύστημα εισαγωγής δεν είναι αυτονόητο το 4ο μάθημα! Μπορεί να είναι ένα από τρία! Δηλαδή ως 4ο μάθημα για την ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών μπορεί να είναι : ή τα Λατινικά ή η Βιολογία Γενικής ή τα Μαθηματικά Γενικής και ΟΧΙ ΜΟΝΟ τα Λατινικά.   Για τη Θετικών Σπουδών ως 4ο μάθημα  μπορεί να είναι : Τα Μαθηματικά ΟΠ, η Βιολογία ΟΠ, η Ιστορία Γενικής κα ΟΧΙ ΜΟΝΟ τα Μαθηματικά και η Βιολογία ΟΠ . Για την ΟΠ Οικονομίας και Πληροφορικής το 4ο μάθημα  μπορεί να είναι :  η Βιολογία Γενικής, η Ιστορία Γενικής  και ο ΑΟΘ και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ο ΑΟΘ.
Αδυνατώ να καταλάβω την ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας με δεδομένο ότι για να συμπληρωθεί η αίτηση του Φεβρουαρίου ήταν απαραίτητη η δήλωση 4ου μαθήματος.
Με την παραπάνω ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας δείχνει να μην γνωρίζει το Νέο Σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση!

neo-lykeio-mathimata-ana-epistimoniko-pedio

sep4u.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.