sourisΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Εσπερίδα με τίτλο: «Γεώργιος Σουρής και σύγχρονη σάτιρα στην Κρήτη.»
Εσπερίδα με τίτλο : «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΑΤΙΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ» πραγματοποιεί ο Σύλλογος Πολιτιστικής Αναπτύξεως Ηρακλείου ,την 1η Ιουνίου 2016 στις 19.30 στην Δημοτική αίθουσα επί της οδού «ΑΝΔΡΟΓΕΩ» .
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι : Η κ. Πετρουγάκη Ευαγγελία ,Φιλόλογος, Ποιήτρια, συγγραφέας, μέλος του Δ. Σ. του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας ,η οποία θα αναπτύξει το Θέμα: Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΩΜΑΙΙΚΟ.
Ο κ. Ανδρέας Λενακάκης, Φιλόλογος, συγγραφέας, Λαογράφος και αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας , ο οποίος θα μας μιλήσει για τη: ΣΑΤΙΡΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΛΟΓΟ
Ποιήματα του Γεωργίου Σουρή θα απαγγείλουν οι Νομικοί ;
κ. Μιχάλης Σφακιανάκης και Νικόλαος Φανταουτσάκης.
Στη διάρκεια της εσπερίδας θα ακουστού μουσικά μελοποιημένα ποιήματα του Γεώργιου Σουρή (2 Φεβρουαρίου 1853 – 26 Αυγούστου 1919) ,ο οποίος υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους σατιρικούς ποιητές της νεότερης Ελλάδας, έχοντας χαρακτηριστεί ως «σύγχρονος Αριστοφάνης».
Συντονιστής θα είναι ο κ. Φλεμετάκης Νικόλαος, Πρόεδρος Συλλόγου Πολιτιστικής Αναπτύξεως Ηρακλείου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.