anthropina dikeomata-sinedrioΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

για το Ευρωπαϊκό Συνέδριο «Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε έναν Κόσμο που Αλλάζει: Ερευνητικές και Εφαρμοσμένες Προσεγγίσεις»
25-27 Μαΐου 2016 – Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, διοργανώνουν από κοινού Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο: ‘Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε έναν Κόσμο που Αλλάζει: Ερευνητικές και Εφαρμοσμένες Προσεγγίσεις’ που θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 27 Μαΐου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων.

Στόχοι του Συνεδρίου είναι η ενημέρωση και η εξοικείωση με την έννοια «Ανθρώπινα Δικαιώματα» και η υπογράμμιση του οικουμενικού χαρακτήρα τους, η ανάδειξη και προστασία των Δικαιωμάτων των Παιδιών, η αναφορά σε ζητήματα Ηθικής και Δεοντολογίας στην έρευνα και στις εφαρμοσμένες επιστήμες και η ευαισθητοποίηση αναφορικά με τα δικαιώματα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Εκτός από τα παραπάνω, στο Συνέδριο θα γίνει αναφορά σε σύγχρονες μορφές Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, οι οποίες προκύπτουν από τη νέα πραγματικότητα της παγκοσμιοποίησης, της εξέλιξης των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου, της Βιοϊατρικής επιστήμης αλλά και στη λεγόμενη Τρίτη Γενιά Δικαιωμάτων, που αφορούν στο δικαίωμα για φιλικό στον άνθρωπο περιβάλλον.

Πρόκειται για ένα Συνέδριο με διεπιστημονική όσο και διαπολιτισμική οπτική, στο οποίο θα παρουσιαστούν και θα εξεταστούν θέματα πάνω στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη σημερινή εποχή. Διακεκριμένοι επιστήμονες από ποικίλους επιστημονικούς τομείς όπως η Ψυχολογία, η Παιδαγωγική, η Ιατρική, η Νομική, η Φιλοσοφία, η Κοινωνιολογία, η Ιστορία, αλλά και από άλλους επιστημονικούς φορείς, μουσεία και οργανισμούς που ασχολούνται σε εφαρμοσμένο επίπεδο με τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα συμμετάσχουν με προσκεκλημένες ομιλίες, εισηγήσεις και εργαστήρια.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε ψυχολόγους, ψυχιάτρους, ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, πανεπιστημιακούς, φοιτητές, αλλά και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ), του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχολόγων (European Federation of Psychologists’ Associations/EFPA), και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο στο διαδικτυακό σύνδεσμο http://humanrights.conf.uoi.gr/en/

Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς.

Η Πρόεδρος και η Οργανωτική Επιτροπή

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.