aristotleΤο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επιφανέστερους Αριστοτελιστές όλου του κόσμου, οι οποίοι θα φωτίσουν μέσα από το έργο τους την, μοναδική σε μέγεθος στην ιστορία του ανθρώπινου πνεύματος, επίδραση του Αριστοτελικού έργου.

Το Συνέδριο διοργανώνεται στις 23-28 Μαΐου του 2016 από το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την επέτειο των 2.400 χρόνων από τη γέννηση του Αριστοτέλη, μαθητή του Πλάτωνα και δασκάλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που γεννήθηκε στα Στάγειρα της Χαλκιδικής το 384 π.Χ. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πρόκειται για ένα γεγονός εθνικής σημασίας και ταυτόχρονα παγκοσμίου εμβέλειας, το οποίο έχει αναπτύξει μία τεράστια δυναμική. Αυτή αποτυπώνεται στον εντυπωσιακό αριθμό των 250 Αριστοτελιστών από 40 χώρες, που συμμετέχουν με ομιλίες τους πάνω σε μία τεράστια ποικιλία θεμάτων. Ταυτόχρονα, η ανακήρυξη από την UNESCO—με πρωτοβουλία του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO—του έτους 2016 σε «Επετειακό Έτος Αριστοτέλη» δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να προβληθεί παγκοσμίως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η μοναδική σε μέγεθος επιρροής στην ιστορία του ανθρώπιου πνεύματος συμβολή του Μακεδόνα φιλοσόφου Αριστοτέλη.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο “Αριστοτέλης 2400 Χρόνια” βρίσκεται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του «Επετειακού Έτους Αριστοτέλη» σε όλον τον κόσμο, εφόσον διαθέτει το μοναδικό προνόμιο να διοργανώνεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που φέρει το όνομα του φιλοσόφου, στα αρχαία Στάγειρα, γενέτειρα του Αριστοτέλη, και στην αρχαία Μίεζα, τον τόπο όπου ο Μακεδόνας φιλόσοφος δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο. Ιδιαίτερο κύρος προσδίδει στο Συνέδριο η συμμετοχή των σημαντικοτέρων σε παγκόσμια κλίμακα ειδικών μελετητών του Αριστοτελικού έργου, οι οποίοι συγκαταλέγονται στον κατάλογο των προσκεκλημένων ομιλητών, καθώς και των μελών της Τιμητικής και Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκευθείτε την Ιστοσελίδα του Συνεδρίου. 

Πρόγραμμα Συνεδρίου.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.