IAPhilosophySΣτο πλαίσιο του εορτασμού των 25 πρώτων χρόνων λειτουργίας του, το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων υπό την αιγίδα των Πρυτανικών Αρχών, θέλοντας να γνωρίσει στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στο ευρύτερο κοινό τεκμήρια από τον πλούτο των δυο αιώνων ελληνικής ιστορίας που φιλοξενεί στις συλλογές του. Ανάμεσά τους θα υπάρξουν βραδιές αφιερωμένες στις πρώτες σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τον πρώτο αιώνα της λειτουργίας του (1837-1937), με ομιλίες και έκθεση αρχειακού υλικού, αφιερωμένου σε κάθε σχολή.

Η τέταρτη κατά σειρά εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, ώρα 19.30, Σκουφά 45, και είναι αφιερωμένη στη Φιλοσοφική Σχολή με θέμα: «Η ιστορία της Φιλοσοφικής Σχολής, κατά τον πρώτο αιώνα λειτουργίας της». 

Θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Αναπληρωτής Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων του ΕΚΠΑ, Καθηγητής. κ. Κωνσταντίνος Μπουραζέλης και η Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής, Kαθηγήτρια κ. Ελένη Καραμαλέγκου.

Θα μιλήσει ο Επίκουρος Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής κ. Βαγγέλης Καραμανωλάκης με θέμα: «Η Φιλοσοφική Σχολή και η συγκρότηση της ιδεολογίας του ελληνικού κράτους (1837-1937)». Θα υπάρχει ακόμη έκθεση με τεκμήρια από την ιστορία της Φιλοσοφικής Σχολής.

Πληροφορίες: Χ. Μπάκουλα 210 368 9526

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.