ifantoΒρισκόμαστε στο 1954
Η γερόντισσα Γαβρηλία βρίσκεται στις Ινδίες για να υπηρετήσει τους λεπρούς ασκώντας φυσιοθεραπεία στα πόδια τους.
Συχνά τη ρωτούν πώς ο Θεός επιτρέπει την αδικία άνθρωποι ενάρετοι να υπομένουν βάσανα ενώ άλλοι διάγουν εύκολη και πλουσιοπάροχη ζωή. 
Απαντά, πως βλέπουμε την ανάποδη πλευρά του υφαντού, όπου οι διαδρομές της κλωστής είναι ακατανόητες για το υφάδι που υφαίνουν. 

Η κρίση αυτή είναι ένα περίπλοκο υφάδι με ακατανόητες διαδρομές. Άνθρωποι χωρίζουν και άνθρωποι σμίγουν κάτω από τη δύναμη μιας αχαρτογράφητης νέας εποχής.

Το Pioneer που βγήκε έξω από το ηλιακό μας σύστημα μεταφέροντας το μήνυμα του πολιτισμού της Γης δεν μεταφέρει τη σημαντικότερη πληροφορία. Ο ανθρώπινος πολιτισμός συνέχεται από τη μεγαλύτερη όλων δύναμη, τη δύναμη της Αγάπης.

Ο ανθρώπινος πολιτισμός δοκιμάζεται σε αυτό το υφάδι κατευθύνοντας τις κλωστές του αργαλειού του στο σχέδιο που μόνο από την πάνω πλευρά διαβάζεται. Κάθε χτύπημα σπρώχνει τη σαΐτα ανάμεσα στα νήματα του κοινωνικού ιστού που μπορούν να αντέξουν και να πλέξουν το νέο σχέδιο.

Όσοι ελευθερωθούν από το υφαντό θα το δουν από την πάνω πλευρά, όπως οι λυτρωμένοι της σπηλιάς του Πλάτωνα.
Αυτοί είναι που θα καταλάβουν πως λειτούργησαν οι ακατανόητες διαδρομές της κλωστής.

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιες Εξετάσεις 2016:Τα SOS στα Αρχαία Ανθρωπιστικών Σπουδών
Επόμενο άρθροΦτηνή προπαγάνδα οι 19 αλλαγές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Εκπαίδευση!
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.