Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι στις αρχές (6-9) Οκτωβρίου 2016 ο Τομέας Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα διοργα- νώσει το 10ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Λατινικών Σπουδών με θέμα:

Θρησκεία και Μυθολογία στον Ρωμαϊκό Κόσμο.

Στόχος του Συμποσίου είναι η προώθηση της έρευνας και της μελέτης της θρησκείας και της μυθολογίας σε όλες τις πτυχές τους από τα χρόνια της Res publica ως το τέλος της Αρχαιότητας.

Καλούνται τα μέλη ΔΕΠ και οι διδάκτορες Λατινικής Φιλολογίας να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους το Συμπόσιο συμβάλλοντας στη διατήρηση ενός ιδιαίτερα σημαν- τικού θεσμού για την παρουσία των Λατινικών Γραμμάτων στην Ελλάδα. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτό πρέπει να γνωστοποιήσουν στην Οργανωτική Επιτροπή του Συμποσίου τον τίτλο της ανακοίνωσής τους ως την 30η Απριλίου 2016 και να απο- στείλουν περίληψη της εισήγησής τους (που δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 20 γραμμές) ως την 30η Ιουνίου 2016.

Τα στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνονται στην πρόταση ανακοίνωσης είναι:

  • Πλήρης τίτλος
  • Ονοματεπώνυμο
  • Θέση / Ιδιότητα
  • Στοιχεία επικοινωνίας

 

Η μέγιστη διάρκεια κάθε ανακοίνωσης ορίζεται σε 20 λεπτά. Γλώσσα του Συμποσίου είναι η ελληνική.
Παράκληση οι προτάσεις ανακοινώσεων να αποσταλούν στη Γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Ελένη Γκαστή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] Σύντομα θα δημιουργηθεί και ειδική ιστοσελίδα του Συμποσίου.
Προβλέπεται η έκδοση των περιλήψεων σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή.

Λόγω της γενικής οικονομικής δυσπραγίας όσοι σύνεδροι μπορούν να εξασφαλίσουν αποζημίωση από το Ίδρυμα ή τον Φορέα τους παρακαλούνται να το γνωστοποιήσουν στη Γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Ελένη Γκαστή.

 

Δημήτριος Ράιος, Πρόεδρος

[email protected]

Ευάγγελος Καρακάσης, Ταμίας

[email protected]

Φώτης Πολυμεράκης, μέλος

[email protected]

Η Οργανωτική Επιτροπή

Ελένη Χουλιαρά, Αντιπρόεδρος

[email protected]

Ελένη Γκαστή, Γραμματέας

[email protected]

Μαρία Παπαδημητρίου, μέλος

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.