arximidisΒρισκόμαστε στο 2020. Τα φροντιστήρια πρωτοπορούν στην εκπαιδευτική τεχνολογία, προσφέροντας hi tech διαδραστικά συστήματα εκπαίδευσης. Η κυρία Φερνογύρου αναζητεί το κατάλληλο διαδραστικό σύστημα για το γιό της τον Ριρή.

-Καλησπέρα σας, Φερνογύρου ονομάζομαι και έχω ραντεβού ενημέρωσης για τα διαδραστικά σας συστήματα.


-Καλωσήλθατε στο «Ζωντανό Αρχιμήδη»

-Δεν σας κρύβω, ότι μόλις ενημερώθηκα από τον «Γαλιλαίο που μιλάει» καθώς και από τον «Πλάτωνα που περπατάει μες στην τάξη»
-Μα τι λέτε τώρα κυρία Φερνογύρου, ο «Γαλιλαίος που μιλάει» δεν είναι άλλο από τον ιδιοκτήτη που μιλάει σε playback καθώς ο καθηγητής παίζει μαριονέτες σε μια σκηνή μπροστά στον πίνακα ενώ ο «Πλάτωνας που περπατάει» δεν είναι άλλο από ένα android ρομπότ που ξαμολιέται μες στην τάξη για να μιμηθεί την περιπατητική σχολή και τις προάλλες μάλιστα ποδοπάτησε ένα μαθητή. Σας διαβεβαιώνω, ότι τα συστήματά τους είναι ξεπερασμένα και επικίνδυνα.

-Τέλος πάντων τι παραπάνω προσφέρετε από τους ανταγωνιστές σας ;
-Χρησιμοποιούμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ολογραφικών αναπαραστάσεων. Ο Ριρής μπορεί να διδαχθεί ζωντανό μάθημα από τον ίδιο το Νεύτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Καραϊσκάκη, το Θουκυδίδη και άλλους.

-Μπορείτε παρακαλώ να μου κάνετε μία επίδειξη των ολογραφικών διαδραστικών συστημάτων σας;
-Μετά χαράς να σας δείξω τον «Ζωντανό Αρχιμήδη» με τον οποίο μάλιστα μπορείτε να πιάσετε κανονική κουβέντα και να σας απαντήσει σε όλα σας τα ερωτήματα ! Περάστε παρακαλώ από εδώ στην αίθουσα των ολογραμμάτων.

Βγαίνει καπνός, προβάλλονται δέσμες laser στο μέσο της τάξης και εμφανίζεται ο Αρχιμήδης.

-ΦΕΡΝΟΓΥΡΟΥ: Κύριε Αρχιμήδη, πάντα εντυπωσιαζόμουν με την ιστορία αυτή που τρέχατε γυμνός από χαρά στις Συρακούσες όταν ανακαλύψατε το νόμο της άνωσης.
-ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ: Λάθος ιστορία. Η αλήθεια είναι, ότι συνευρισκόμουν στη μπανιέρα με μία ερωμένη, τη Θεανώ και όρμησε μέσα ο σύζυγος !
-ΦΕΡΝΟΓΥΡΟΥ: Εντυπωσιακή αποκάλυψη ! Και η άλλη ιστορία με τους κύκλους που σχεδιάζατε λίγο πριν θανατωθείτε;
-ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ: Λάθος ιστορία. Η αλήθεια είναι, ότι είχα ερωμένη την ετέρα του Καρχηδόνιου εκατόνταρχου, ό οποίος έστειλε το φαντάρο να με σκοτώσει όταν εγώ της έγραφα ερωτικό γράμμα και γύρω – γύρω στον πάπυρο της σχεδίαζα κάτι κύκλους.
-ΦΕΡΝΟΓΥΡΟΥ: Μα εσείς κύριε Αρχιμήδη δεν είχατε αφήσει θηλυκό για θηλυκό στις Συρακούσες και δεν τολμώ να σας ρωτήσω από πού εμπνευστήκατε τη χρήση των μοχλών!

-ΦΕΡΝΟΓΥΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ: Κύριε διευθυντά του «Ζωντανού Αρχιμήδη» Αίσχος ! Αυτά τα αισχρά θα μάθει ο Ριρής μου στο φροντιστήριο σας ; Αντί για γεωμετρία θα του διδάσκετε ερωτικές ιστορίες ; Ντροπή σας ! Φεύγω με πλήρη απογοήτευση !

-ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ: Φερνογύρου σε θέλω !

Προηγούμενο άρθροΒουκολικά Βιργιλίου-Λεξιλόγιο(ECLOGA I Στίχοι 36-50)
Επόμενο άρθροΕρωτικός Παπαδιαμάντης
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.