dikamΜε πρωτοβουλία του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το 2016 έχει ανακηρυχτεί από την UNESCO ως «Επετειακό Έτος Αριστοτέλη», καθώς συμπληρώνονται 2400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Μακεδόνα φιλοσόφου. Το ΑΠΘ, το οποίο το 2016 συμπληρώνει 90 χρόνια από την ίδρυσή του, προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων, επιστημονικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, για το «Επετειακό Έτος Αριστοτέλη», με κορυφαίο γεγονός το «Παγκόσμιο Συνέδριο Αριστοτέλης 2400 χρόνια».

Η επόμενη εκδήλωση, με τίτλο «Η επικαιρότητα του Αριστοτελικού Έργου: Φιλοσοφία-Βιολογία-Επιστημονική Μέθοδος» διοργανώνεται από το ΔΙ.Κ.Α.Μ. του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Ένωση Υποτρόφων Προγράμματος Fulbright-Τμήμα, Βόρειας Ελλάδας. Η Επιστημονική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 και ώρες 18:30-21:00, στην Αίθουσα Διαλέξεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στην οδό Εθνικής Αμύνης 4. Στην Επιστημονική Ημερίδα θα δοθεί πιστοποίηση παρακολούθησης.

Πρόκειται για την τρίτη της σειράς εκδηλώσεων του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών του ΑΠΘ που θα πραγματοποιηθούν ως προπομποί του Παγκοσμίου Συνεδρίου «Αριστοτέλης 2400 Χρόνια». Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει το μοναδικό σε μέγεθος και επιρροή στην ιστορία του ανθρώπινου πνεύματος Αριστοτελικό έργο, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο και ουσιαστικό τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πληροφορίες-επικοινωνία
Συμπληρωματικά στοιχεία επικοινωνίας:
Δήμητρα Μπαλλά
Γραμματεία ΔΙΚΑΜ
email: [email protected]
email: [email protected]

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.