axiologites_mitrooΗ Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ.) οργανώνει δύο φορές τον χρόνο εξετάσεις για την πιστοποίηση της γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού για υπηκόους τρίτων χωρών, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος (1ο και 2ο εξάμηνο κάθε έτους).

Στο πλαίσιο αυτό, η Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ. θα προχωρήσει στη σύσταση Σώματος Αξιολογητών/τριών για τη διενέργεια των εξετάσεων. Η βάση δεδομένων για την εγγραφή των στοιχείων των Αξιολογητών/τριών θα επικαιροποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα πριν από τις εξετάσεις (ανανέωση με βάση τις προσθήκες).

Επισήμανση: Οι αξιολογητές/τριες θα επιλέγονται για κάθε εξεταστική περίοδο από τους ήδη εγγεγραμμένους στο σώμα αξιολογητών/τριών έως και είκοσι (20) ημερολογιακές ημέρες πριν την ημερομηνία των επικείμενων εξετάσεων. Ως εκ τούτου, Καλεί τους/τις υποψήφιους/ες αξιολογητές/τριες να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στο Σώμα Αξιολογητών/τριών. Οι υποψήφιοι θα πρέπει υποχρεωτικά να: Α) είναι πτυχιούχοι Ελληνικής Φιλολογίας ή τμημάτων Ιστορικού – Αρχαιολογικού ή Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών ή Φιλοσοφικών και Παιδαγωγικών Σπουδών (αντιστοιχία διορισμού ως ΠΕ02) και Β) έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας.

Η εν λόγω εμπειρία αποδεικνύεται από Βεβαίωση εκπαιδευτικού φορέα ή Σύμβαση με τον εκπαιδευτικό φορέα και βεβαίωση ή αντίγραφο παραστατικού ασφαλιστικού φορέα. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση μη προσκόμισης των ως άνω βασικών δικαιολογητικών οι αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

Οι αξιολογητές/τριες που θα επιλέγονται με βάση τα παραπάνω κριτήρια και θα εντάσσονται στο σώμα αξιολογητών, θα συμμετέχουν στις διαδικασίες των εξετάσεων κάθε φορά, ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων και, κατά συνέπεια, με τον αριθμό και τον τόπο των εξεταστικών κέντρων.

Καθήκοντα Αξιολογητών/τριών

Τα καθήκοντα των Αξιολογητών/τριών περιλαμβάνουν τα εξής:

α. Επιτήρηση στις αίθουσες διεξαγωγής των εξετάσεων ελληνομάθειας,

β. Εξέταση του προφορικού μέρους των εξετάσεων και βαθμολόγησή του,

γ. Διόρθωση των εξεταστικών τετραδίων και βαθμολόγησή τους.

Αμοιβή Αξιολογητών/τριών

Οι τακτικοί Αξιολογητές/τριες λαμβάνουν πάγια αμοιβή εβδομήντα (70) ευρώ και επιπλέον αμοιβή:

• ένα (1) ευρώ ανά εξεταστικό τετράδιο της πρώτης φάσης (εξέταση στοιχείων ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού) και

• δύο (2) ευρώ ανά εξεταστικό τετράδιο της δεύτερης και τρίτης φάσης (γραπτή και προφορική εξέταση στην ελληνική γλώσσα).

Οι αναπληρωτές/τριες Αξιολογητές/τριες λαμβάνουν πάγια αμοιβή σαράντα (40) ευρώ.

Εφόσον κληθούν να εκτελέσουν καθήκοντα τακτικού/ής Αξιολογητή/τριας, λαμβάνουν την αμοιβή που αντιστοιχεί στον/στην τακτικό Αξιολογητή/τρια. Υποβολή Αίτησης Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στοhttp://e valuators.minedu.gov.gr σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρουν στην αρχική του σελίδα.

Τα δικαιολογητικά που περιγράφονται παρακάτω, πρέπει :

Α. να παραδίδονται αυτοπροσώπως είτε

Β. να αποστέλλονται με υπηρεσία ταχυμεταφορών (courier) στην παρακάτω διεύθυνση: Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Τμήμα Κολλεγίων, Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, γραφείο 1152 (1ος όροφος)

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να αποσταλούν είναι:

1. Εκτύπωση ηλεκτρονικής αίτησης (υπογεγραμμένη),

2. Αντίγραφο πτυχίου ελληνικής φιλολογίας (Κατηγορία ΠΕ02) ως προαπαιτούμενο συμμετοχής,

3. Βεβαιώσεις ή παραστατικά διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας ως προαπαιτούμενο συμμετοχής,

4. Αντίγραφα μεταπτυχιακών τίτλων,

5. Βεβαιώσεις ή παραστατικά συμμετοχής ως αξιολογητές/τριες στις εξετάσεις ελληνομάθειας.

www.infospoudes.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.