aristotelikes akdoseisΜετά τη μεγάλη επιτυχία της ημερίδας αφιερωμένης στον Αριστοτέλη που διοργάνωσε το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» την 1η Απριλίου 2016 (http://www.laskaridou.gr/aristotelous-imeris/) το Ίδρυμα προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο παγκόσμιο συνέδριο και τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών» (ΔΙΚΑΜ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης στις 23-28 Μαΐου 2016.

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα θα παρουσιάσει μια μοναδική έκθεση με αρχέτυπα και παλαίτυπα από την Ιστορική Βιβλιοθήκη, με επιλεγμένες σπάνιες εκδόσεις μεμονωμένων έργων καθώς και των Απάντων του Αριστοτέλη, τυπωμένες από το 1473 μέχρι και το 1752. Η παλαιότερη από αυτές, μια λατινική μετάφραση των Προβλημάτων από τον Θεόδωρο Γαζή, τυπώθηκε στη Μάντοβα το 1473. Θα εκτεθεί επίσης η σπάνια πρώτη έκδοση του Αριστοτελικού corpus από τον περίφημο λόγιο και τυπογράφο Άλδο Μανούτιο σε πέντε τόμους, τυπωμένους στη Βενετία από το 1495 έως και το 1498.

Έτσι, 300 ομιλητές από 40 χώρες, μέσα σε αυτούς οι σημαντικότεροι σε παγκόσμια κλίμακα μελετητές του αριστοτελικού έργου, και πάνω από 700 σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τις σπάνιες αριστοτελικές εκδόσεις που θησαυρίζει η Ιστορική Βιβλιοθήκη του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη».

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Έχει επίσης τη στήριξη και συνεργασία της Ακαδημίας Αθηνών, του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών/Fédération Internationale des Sociétés de Philosophie και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Η ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://aristotleworldcongress2016.web.auth.gr/?q=en

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.