festival  pedikou vivliouΠραγματικότητα θα αποτελέσει για την πόλη μας, τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, το «1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» (μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά), που προγραμματίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού Δ. Βόλου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου» και με την υποστήριξη του «Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων» (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ), της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών», του «Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού κατεύθυνση Λογοτεχνίας» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Για πρώτη φορά, θα βρεθούν μαζί το ίδιο τριήμερο στον Βόλο, 40 συνολικά συγγραφείς, εικονογράφοι, ψυχολόγοι, μουσικοί και ηθοποιοί από την πόλη μας, την Αθήνα καθώς και άλλες πόλεις, προκειμένου να στήσουν από κοινού με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, εργαστήρια με επίκεντρο το βιβλίο.

Το «1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» (μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά) προγραμματίζεται για τις 8, 9 και 10 Απριλίου του 2016 με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου), ενώ εκτός από τις δράσεις για το βιβλίο, τη δική τους θέση έχουν το θέατρο και η μουσική με παραστάσεις και συναυλίες. Θα συμμετάσχουν συγγραφείς, εικονογράφοι, ψυχολόγοι, μουσικοί και ηθοποιοί στήνοντας εργαστήρια για μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας, με μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και με γονείς και εκπαιδευτικούς. Αφηγήσεις παραμυθιών, εικονοποιία για μικρούς και μεγάλους, τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί στην τάξη για την αξιοποίηση λογοτεχνικών κειμένων, δημιουργική γραφή, βιωματικές δράσεις, συναισθηματική διαλεκτική, διαδραστικά παιχνίδια φιλαναγνωσίας… Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ που θα συγκεντρώσει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον όσων αγαπούν το καλό παιδικό και εφηβικό βιβλίο με στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας.

Δελτίο Τύπου
Αφίσσα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.