ypdvmth_main_foto_2015Σύμφωνα με  έγγραφο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), το οποίο επικαλείται σε γραπτή του απάντηση ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης,  σε πολλά μαθήματα η διδακτέα ύλη δεν ταυτίζεται με την εξεταστέα. Όντως υπάρχουν ενότητες Κεφαλαίων ή Κεφάλαια που δεν συμπεριλαμβάνονται στην εξεταστέα ύλη σύμφωνα με την απόφαση 96080/Δ2/17-6-2015 (ΦΕΚ τ. Β΄1186/19-6-2015), ωστόσο, η παρουσία τους είναι επιβεβλημένη και για την τήρηση της επιστημονικής συνέχειας σ’ ένα σχολικό εγχειρίδιο, αλλά και για τη δυνατότητα του Υπουργείου να αλλάζει την εξεταστέα ύλη όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες και σύμφωνα με τις αρχές της παιδαγωγικής επιστήμης, σύμφωνα με την οποία πρέπει να υπάρχει εναλλαγή και πρόκληση ενδιαφέροντος.

Τέλος, σύμφωνα με το ως άνω έγγραφο, σημειώνεται ότι ο αριθμός των σελίδων των σχολικών εγχειριδίων δεν θα πρέπει να ξεπερνά ένα ορισμένο αριθμό, ανάλογα με τις ώρες που διδάσκεται κάθε μάθημα. Τα παραπάνω αποτελούν απάντηση στην έρωτηση ,που κατέθεσε η Βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, “σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε τα σχολικά βιβλία που εκτυπώνονται να είναι σε αντιστοιχία με τη διδακτέα ύλη”.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.