18-02-16_pelegrinis-2Ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης, μιλώντας στην «Κ», ανέφερε ότι «συμφωνήσαμε να ξεκινήσουμε πρόγραμμα ανταλλαγών από τον προσεχή Σεπτέμβριο μεταξύ των σχολείων του Παρισιού και της Αττικής σε όλα τα επίπεδα: μαθητών, εκπαιδευτικών και προγραμμάτων. Μέσα στον Απρίλιο θα υπογράψουμε τη συμφωνία και το υπ. Παιδείας θα είναι ο πρώτος φορέας που κάνει πράξη τη διακήρυξη Ολάντ-Τσίπρα».

Όπως εξηγεί ο κ. Πελεγρίνης στην εφημερίδα, ο ίδιος απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, λόγω και των γνωστών στενών δεσμών του με τον γαλλικό πανεπιστημιακό χώρο και εκείνος κινητοποίησε το «Ιδρυμα Νιάρχος» για να στηρίξει τις αναγκαίες εργασίες στην Εστία. Χάρη στις ενέργειες αυτές, το «Ιδρυμα Νιάρχος» ήδη εξετάζει την προοπτική της ανακαίνισης των δωματίων και της αποκατάστασης των υδραυλικών εγκαταστάσεων, έργα απαραίτητα για τη διασφάλιση της λειτουργίας της Εστίας.

Προηγούμενο άρθροΚριτήριο αξιολόγησης: Διαφθορά και δημοκρατία
Επόμενο άρθροΟμιλία του Νίκου Φίλη στο Χαϊδάρι
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.