ypdvmth_main_foto_2015Με την υπ’ αριθμόν Αρ. Πρωτ.: 32439 /ΓΔ4, 24/2/2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συγκροτήθηκε η «Ομάδα Εργασίας Ανοιχτού Λογισμικού Περιεχομένου και Εξοπλισμού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» με στόχους την συζήτηση θεμάτων που θα ληφθούν υπόψη στο σχεδιασμό του Υπουργείου και συγκεκριμένα:

α) η προώθηση ελεύθερου λογισμικού και των Ευρωπαϊκών Ανοιχτών Τεχνολογιών Arduino, RaspberryPi& RepRap που είναι Ευρωπαϊκές ανοιχτές τεχνολογίες.

β)η προώθηση Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων-Ανοιχτό Ψηφιακό Υλικό

γ)η υποβολή προτάσεων για τον επικείμενο εξοπλισμό εργαστηρίων Πληροφορικής

δ)η υλοποίηση Δράσεων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στις ΤΠΕ σε επίπεδο Δ/νσης Εκπ/σης καθώς και η ενδοσχολική επιμόρφωση με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών-πολλαπλασιαστών

ε) η δημιουργία «Κέντρου Υποστήριξης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας» σε κάθε νομό.

Οποιαδήποτε Ένωση ή συλλογικότητα έχει προτάσεις για τα παραπάνω θέματα και πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει με αυτές θα σας παρακαλούσαμε να τις στείλετε ηλεκτρονικά στο email[email protected]μέχρι την 10/4/2016.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.