special-needs-kidsΜε ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι η Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο:

Η παρεχόμενη συμπεριληπτική εκπαίδευση στο σημερινό σχολείο συνιστά πλέον έναν εξελισσόμενο θεσμό στα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου μας. Η εφαρμογή της ως μια σύγχρονη παιδαγωγική αρχή και σχολική πρακτική απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο και προδιαγράφει μια νέα προσέγγιση και συμβολή σε θέματα μάθησης και απόκτησης γνώσεων. Ιδιαίτερη έμφαση προσδίδεται, μεταξύ άλλων, στις δυσκολίες μάθησης μερίδας μαθητών. Η συσσωρευμένη ερευνητική γνώση και σχολική πρακτική σε συναφή θέματα εγγυώνται μια νέα πορεία στην αποτελεσματική λειτουργία του σημερινού σχολείου προς όφελος όλων των μαθητών χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Οι εισηγήσεις του παρόντος εκπαιδευτικού σεμιναρίου εστιάζονται σε καίρια ζητήματα υλοποίησης της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στο σχολείο με ειδική αναφορά στο προφίλ και τις στρατηγικές αντιμετώπισης των δυσκολιών μάθησης παιδιών και εφήβων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 στο Αμφιθέατρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και θα είναι ανοικτό για το κοινό.  H συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους θα παραστούν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με φυσική παρουσία.

Για να δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου πατήστε ΕΔΩ

Παρακαλούμε όπως οι φοιτητές που επιθυμούν να παραστούν (με φυσική παρουσία) στο σεμινάριο να δηλώσουν συμμετοχή κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 6936933017 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected]

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.