special-needs-kidsΣύμ­φωνα με ρύθ­μιση που πε­ρι­λαμ­βά­νε­ται στο νόμο 4368/2016 εί­ναι δυ­νατή η ανα­γνώ­ριση ως δη­μό­σιας εκ­παί­δευ­τι­κής στις πιο κάτω δο­μές της Ει­δι­κής Αγω­γής των μο­νί­μων εκ­παι­δευ­τι­κών πρω­το­βάθ­μιας και δευ­τε­ρο­βάθ­μιας εκ­παί­δευ­σης που κα­τέ­χουν ορ­γα­νική θέση σε ΣΜΕΑΕ.

Αυτό ανα­φέ­ρει έγ­γραφο της Γε­νι­κής Διεύ­θυν­σης Προ­σω­πι­κού με το οποίο εφι­στά την προ­σοχή στη παρ. 6 του άρ­θρου 82 σύμ­φωνα με το οποίο αντι­κα­θί­στα­ται το πρώτο εδά­φιο της παρ. 5 του άρ­θρου 23 του ν. 3699/2008 (Α’ 199) ως ακολούθως:«Η προ­ϋ­πη­ρε­σία σε ΣΜΕΑΕ όλων των βαθ­μί­δων, σε νο­μικά πρό­σωπα δη­μο­σίου δι­καίου ή σε νο­μικά πρό­σωπα ιδιω­τι­κού δι­καίου μη κερ­δο­σκο­πι­κού χα­ρα­κτήρα ή επαγ­γελ­μα­τικά ερ­γα­στή­ρια ή ερ­γα­στή­ρια αυ­τό­νο­μης δια­βί­ω­σης στο Ιν­στι­τούτο Ανα­πτυ­ξια­κής Απο­κα­τά­στα­σης (πρώην Ψυ­χο­λο­γικό Κέ­ντρο Βο­ρείου Ελ­λά­δος) και στο κέ­ντρο Ψυ­χι­κής Υγιει­νής ή στον Εθνικό Ορ­γα­νι­σμό Πρό­νοιας των εκ­παι­δευ­τι­κών ΕΑΕ και του ΕΕΠ, κα­θώς και των μό­νι­μων εκ­παι­δευ­τι­κών πρω­το­βάθ­μιας και δευ­τε­ρο­βάθ­μιας εκ­παί­δευ­σης που κα­τέ­χουν ορ­γα­νική θέση σε ΣΜΕΑΕ, ανα­γνω­ρί­ζε­ται ως δη­μό­σια εκ­παι­δευ­τική υπη­ρε­σία, μετά το διο­ρι­σμό τους σε θέ­σεις μό­νι­μου εκ­παι­δευ­τι­κού ή ΕΕΠ των Υπουρ­γείων Παι­δείας, Έρευ­νας και Θρη­σκευ­μά­των και Υγείας».
β) Η πα­ρά­γρα­φος αυτή ισχύει από τη δη­μο­σί­ευσή της στην Εφη­με­ρίδα της Κυ­βερ­νή­σεως, εκτός αν πρό­κει­ται για προ­ϋ­πη­ρε­σία εκ­παι­δευ­τι­κών που έχει ήδη ανα­γνω­ρι­σθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.