examsΧρηματικά έπαθλα και υποτροφίες για το Seton Hall University. Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για την μεγαλύτερη συμμετοχή των μαθητών στην υλοποίηση των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, η Πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών Academic Impact, σε συνεργασία με το School of Diplomacy and International Relations του Setton Hall University και το Τμήμα Δημόσιας Πληροφόρησης του ΟΗΕ, προσκαλεί μαθητές Λυκείου να γίνουν μέρος της λύσης και να υπηρετήσουν το κοινό συμφέρον, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Sustainable Development Challenge».

Το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε ώστε να ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετάσχουν, σκεπτόμενοι τις ανάγκες της κοινωνίας και του πλανήτη αλλά και να τους ενθαρρύνει να γίνουν φορείς της αλλαγής και να αγκαλιάσουν τους 17 Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Μαθητές από όλο τον κόσμο καλούνται να υποβάλλουν μία γραπτή δήλωση/έκθεση (έκτασης 300-500 λέξεων) η οποία θα περιγράφει μία καινοτόμα προσέγγιση ή ιδέα σχετικά με την υλοποίηση οποιουδήποτε από τους Στόχους.

Οι μαθητές μπορούν να παρουσιάσουν μία ιδέα με σκοπό την ενημέρωση ή την αλλαγή σε σχέση με έναν ή περισσότερους από τους Στόχους. Οι προτάσεις μπορεί να έχουν τη μορφή ενός σχεδίου, μίας εκστρατείας ή μίας φιλανθρωπικής ενέργειας, με στόχο την επίτευξή ενός η περισσοτέρων από τους στόχους. Μπορούν να είναι παγκόσμιες ή τοπικές, και να εστιάζουν στο σχολικό περιβάλλον, στην κοινότητα, στη χώρα ή στην περιοχή στην οποία ζουν. Στην έκθεσή τους, οι μαθητές θα πρέπει να παρουσιάζουν συνοπτικά την ιδέα τους αλλά και την προσέγγιση για την εφαρμογή της, να καθορίσουν ποιό Στόχο η ιδέα τους υποστηρίζει και να εξηγήσουν το πώς οι ιδέες τους θα συμβάλουν στην επίτευξη του Στόχου.

Στους φιναλίστ με τις καλύτερες ιδέες θα δοθεί χρηματικό έπαθλο αλλά και μία υποτροφία για το Πανεπιστήμιο Seton Hall. Το χρηματικό έπαθλο θα μπορούσε να συμβάλει είτε στην υλοποίηση της ιδέας τους, είτε στην προώθηση των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη ή της περιοχής του κόσμου την οποία θεωρεί ο μαθητής/η μαθήρια ότι το έχει περισσότερο ανάγκη.

Στον πρώτο νικητή θα απονεμηθεί χρηματικό έπαθλο αξίας 2,500 χιλιάδων δολαρίων αλλά και μία υποτροφία ύψους 10,000 δολαρίων για το πανεπιστήμιο Seton Hall (2,500 δολάρια ετησίως). Ο δεύτερος νικητής θα λάβει αντίστοιχα έπαθλο αξίας 1,000 δολαρίων αλλά και μία υποτροφία ύψους 6,000 δολαρίων για το πανεπιστήμιο Seton Hall (1,500 δολάρια ετησίως). Οι λοιποί φιναλίστ θα λάβουν υποτροφία 4,000 δολαρίων για το ίδιο πανεπιστήμιο (1,000 δολάρια ετησίως).

Προθεσμία Υποβολής: 27 Μαρτίου 2016

Για περισσότερες πληροφορίες στο http://www.shu.edu/news/diplomacy-celebrates-hs-students-solutions.cfm

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.