dimiourgiki grafi-seminarioΤι εννοούμε με τον όρο Δημιουργική Γραφή; Μπορεί να υπάρχουν πολυάριθμοι ορισμοί αλλά ξέρει κανείς τι πραγματικά σημαίνει;  Σε αυτό το σεμινάριο εκκινώντας από βασικές έννοιες διερευνάμε τα συστατικά και τις πηγές της δημιουργικότητας ενώ απαντάμε σε ερωτήματα όπως αν υπάρχουν δημιουργικά και μη-δημιουργικά άτομα και ποιοι είναι οι παράγοντες που εμπλέκονται στη διαδικασία της γραφής ως δημιουργία. Εντοπίζουμε τους στόχους, τις πιθανές επιδράσεις της Δημιουργικής Γραφής στο σχολείο κατανοώντας τους τρόπους με τους οποίους διανοίγει προοπτικές και αξιοποιεί τις δημιουργικές δυνατότητες των παιδιών.

Σε δεύτερο επίπεδο, το σεμινάριο με εφαρμογές και παραδείγματα παρέχει ιδέες για μία δημιουργική προσέγγιση της λογοτεχνίας και τη σύνδεση της δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής.  Τροφοδοτεί με εργαλεία για να καλλιεργήσουμε τη φαντασία και να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση των παιδιών μέσα από λεκτικές και συνθετικές δημιουργικές ικανότητες που προέρχονται από τον αυτοσχεδιασμό.

Σε ποιους απευθύνεται:

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους απολαμβάνουν το γράψιμο, αναζητούν έμπνευση και θέλουν να έχουν μία πρώτη επαφή με τη γραφή ως δημιουργία. Προτείνεται για  εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, φοιτητές παιδαγωγικών

Εισηγήτρια: Δρ. Μαρέττα Σιδηροπούλου

Πληροφορίες:

Σάββατο 19 Μαρτίου, 11:00-14:00

Κόστος σεμιναρίου: 30 ευρώ, 20 ευρώ για φοιτητές και ανέργους

Εγγραφές: [email protected] , 2103250341

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.