machinetranslation_headers_optimizedΚυριακή 20 Μαρτίου
Νίκος Κάτρης, SDL Trados Studio 2015 για αρχάριους

Με μια εισαγωγή στο SDL Trados Studio 2015 συνεχίζονται αυτή την Κυριακή, 20 Μαρτίου, στις 6 μ.μ., τα Σεμινάρια Αυτομόρφωσης του Συλλόγου Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών.

Το SDL Trados Studio 2015 είναι το πιο ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα μεταφραστικού περιβάλλοντος (CAT/TEnT) και παρέχει μια ευρεία γκάμα λειτουργιών υποβοήθησης της μεταφραστικής διαδικασίας.

Στο σεμινάριο, ο Νίκος Κάτρης θα παρουσιάσει κάποιες βασικές λειτουργίες του προγράμματος, ούτως ώστε να μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιήσει άμεσα το πρόγραμμα στη δουλειά του.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει συνοπτικά τα εξής:
  • Σύντομη θεωρητική εισαγωγή
  • Δημιουργία μεταφραστικής μνήμης
  • Δημιουργία project
  • Μετάφραση ενός αρχείου Word και ενός αρχείου PDF με τη χρήση μεταφραστικής μνήμης, ορολογικής βάσης και Autosuggest Dictionary
  • Καταμέτρηση λέξεων
  • Βασικές ρυθμίσεις διασφάλισης ποιότητας (QA)
Το σεμινάριο θα είναι πρακτικό και, όσοι επιθυμούν, μπορούν να φέρουν μαζί τους laptop για να εκτελούν τα σενάρια παράλληλα με τον εκπαιδευτή. Όσοι δεν διαθέτουν το πρόγραμμα μπορούν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν τη δοκιμαστική έκδοση διάρκειας ενός μήνα.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν τα εξής:

  • Φυλλάδιο με όλες τις λειτουργίες και τις ρυθμίσεις που θα παρουσιαστούν, ώστε οι συμμετέχοντες να εστιάσουν την προσοχή τους στο πρακτικό σκέλος.
  • Τα αρχεία της παρουσίασης για την παράλληλη εκτέλεση των σεναρίων από τους συμμετέχοντες.
  • Σύνδεσμος για τη λήψη ορισμένων πολύ χρήσιμων πόρων (μεταφραστικές μνήμες, ορολογικές βάσεις, AutoSuggest Dictionaries) για άμεση χρήση με το πρόγραμμα.
 Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα με πολύ περιορισμένη 
 ή καθόλου εμπειρία χρήσης του προγράμματος 
Τα σεμινάρια αυτομόρφωσης του Συλλόγου Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών είναι ανοιχτά σε κάθε συνάδελφο (μέλος του Συλλόγου ή μη) που επιθυμεί να μοιραστεί με νέους και παλιούς συναδέλφους την πείρα του, τους προβληματισμούς του, τα ερωτήματά του, να μιλήσει για τη μεθοδολογία που ακολουθεί, να περιγράψει τα λάθη που έχει κάνει ή έχει αποφύγει, συμβάλλοντας έτσι στη συλλογική γνώση και τη συνεργασία μεταξύ μας.

 Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και γίνονται στα γραφεία του Συλλόγου 
 (Μαυρικίου 8, Νεάπολη Εξαρχείων) 

Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών

Μαυρικίου 8 & Μαυρομιχάλη
Αθήνα

Τ.Θ. 21028
Αθήνα 11410

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6464256 – 6988 679769 [νέο]
Ηλ. Ταχυδρομείο: syl.smed@gmail.com
Website: http://www.smed.gr/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.