Κατεβάστε το αρχείο: Ενότητα 7η – Βιώνοντας προβλήματα της καθημερινής ζωής

Δημιουργός: Φώτης Κατσιμάρδος, Φιλόλογος

Περιεχόμενα

 Η 7η ενότητα είναι…προβληματική. Θα μιλήσουμε και θα γράψουμε για προβλήματα της καθημερινής ζωής τα οποία μας απασχολούν όλους. Θα διαμαρτυρηθούμε στο δήμαρχό μας για τη βρώμικη παραλία, που πρόσφατα επισκεφτήκαμε, και θα περιγράψουμε εκτενώς στο Συνήγορο του Πολίτη τα προβλήματά μας. Θα διδαχτούμε τα είδη των επιρρηματικών προσδιορισμών. Θα μελετήσουμε τρόπους παραγωγής επιρρημάτων. Τέλος, θα μάθουμε να συνδέουμε τις προτάσεις και τις παραγράφους των κειμένων που γράφουμε με τις κατάλληλες συνδετικές λέξεις και φράσεις.

Περιεχόμενα

  •  Οι επιρρηματικοί προσδιορισμοί
  • Παράγωγα επιρρήματα
  • Συνδετικές λέξεις και φράσεις
  • Δραστηριότητες παραγωγής λόγου

 

Προηγούμενο άρθροΤο γαϊτανάκι των εκπαιδευτικών
Επόμενο άρθροΑναβάθμιση των Τμημάτων Ένταξης στην Ειδική Αγωγή
Ο Φώτης Κατσιμάρδος είναι πτυχιούχος Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Από το σχολικό έτος 2011-12, εργάζεται στο Αγρίνιο ως καθηγητής Αρχαίων, Λατινικών και Έκθεσης, παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα. Από το σχολικό έτος 2014-15 ως σήμερα, εργάζεται ως καθηγητής στο φροντιστήριο Μ.Ε. «Ενιαίο», από το σχολικό έτος 2015-16 ως σήμερα στο φροντιστήριο Μ.Ε. «Αγωγή» και από το παρόν σχολικό έτος, στο φροντιστήριο Μ.Ε. της Αμαλίας Μωραΐτη καθώς και στα φροντιστήρια Μ. Ε. Κατσακιώρη. Παράλληλα ασχολείται με την παραγωγή υποστηρικτικού υλικού για μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.