diavasma kai texniΤου Νίκου Τσούλια

      Ατέλειωτες εικόνες συναισθηματικής ευφορίας, τόποι με ανοιχτούς πνευματικούς ορίζοντες, γυναίκες σε βαθύ στοχασμό, σκέψεις ταξιδεμένες, έκσταση διαρκής και κορυφωμένη, τέχνη δημιουργική και πρωτοποριακή, πίνακες αναγνωστριών και αναγνωστριών και αναγνωστριών, ομορφιά παντού, παραδεισένιος κόσμος…

      Το ανοιχτό βιβλίο συναντάει την τέχνη και σχεδιάζουν ένα δικό τους Σύμπαν, ένα παράλληλο Σύμπαν, απόλυτα προσιτό, χωρίς «σκουληκότρυπες». Βιβλίο και τέχνη αφαιρούν την κίβδηλη πραγματικότητα. Προχωρούν πέρα από το φαινομενικό. Αναζητούν την ανθρώπινη ουσία. Σμιλεύουν τη φαντασία. Διεγείρουν τη συνείδηση. Επινοούν την αλήθεια. Και η γυναίκα… Δίνει την απόλυτη ομορφιά. Χωρίς αυτή τίποτα δεν θα υπήρχε!

      Αναγνώστριες αμέτρητες… Οι αναγνώστες σε έλλειψη. Η ομορφιά πάντα ήταν της γυναίκας, η αφήγησή της:  του άντρα καημός και έκφραση. Η γοητεία του πνεύματος  επιζητεί τη γοητεία του σώματος. Το αρσενικό αγναντεύει και ονειροπολεί, εστιάζει και φαντασιώνεται. «Το βιβλίο να κλείσει, η αναγνώστρια να γίνει δική του». Να χαθούν στα ξεφυλλίσματα του έρωτα, στα αγγίγματα της αγάπης. Να ξανανοίξει το βιβλίο στο ημέρωμα του πόθου, οι σελίδες τότε να ανοίξουν κι άλλους δρόμους. Τότε θα δημιουργηθούν νέοι τόποι μυθοπλασίας, καινούργιοι καιροί θα κάνουν την εμφάνισή τους. Ο οίστρος θα μεταναστεύσει από της τέχνης τα σχεδιάσματα και θα αποικίσει την προσωπική αναζήτηση. Ποιος δεν θέλει να βρίσκεται σε έκσταση; Ποιος δεν επιθυμεί διακαώς να καίγεται από του πόθου τις φλόγες;

      Το διάβασμα είναι πάθος. Η τέχνη είναι δημιουργία. Πάντα θα συνευρίσκονται. Πάντα συμπορεύονται στης φαντασίας τα μονοπάτια, στους δρόμους των ονείρων, στα ξέφωτα της ευτυχίας… Με μια προϋπόθεση, την παρουσία της γυναίκας. Η γυναίκα δίνει και το πάθος και τη δημιουργία.

anthologio.files.wordpress.com

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.