A.P.TH.Στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους, που έχει καθοριστεί ως

«2016:Έτος Ελληνικού Πολιτισμού στη Ρωσία και Ρωσικού Πολιτισμού στην Ελλάδα»

το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, Έκθεση-παρουσίαση τεσσάρων κορυφαίων Ρωσικών Πανεπιστημίων.

Η πρωτοβουλία αυτή, συμφωνήθηκε στη Μόσχα, κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης εκεί, του Πρύτανη του ΑΠΘ καθηγητή Π. Μήτκα και του ομότιμου Καθηγητή Ι. Καζάζη, επικεφαλής του «Προγράμματος Ιάσων» του ΑΠΘ το οποίο εδώ και 22 συναπτά χρόνια καλλιεργεί με επιτυχία τις Ελληνο-ρωσικές ακαδημαϊκές σχέσεις σε γλωσσικό επίπεδο.

Παράλληλα με το «Πρόγραμμα ΙΑΣΩΝ» και στο πλαίσιο των διεθνών δράσεων του ΑΠΘ, διατηρείται μακρόχρονη επιστημονική συνεργασία με τα 4 συμμετέχοντα Πανεπιστήμια της Ρωσίας, τόσο στο πλαίσιο υπογραμμένων Διαπανεπιστημιακών Συμφωνιών όσο και στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Erasmus+ International.

Η παρουσίαση των Ρωσικών Πανεπιστημίων θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του ΚΕ.Δ.Ε.Α στο ΑΠΘ.

Στις 29 και 30 Μαρτίου 2016 με τη συμμετοχή των παρακάτω Ρωσικών Πανεπιστημίων:

1. « Lomonosov Moscow State University»

2. «Moscow State University of International Relations» ΜGIMO

3. «Peoples’ Friendship University of Russia», Moscow

4. «Kuban State University», Krasnodar

H έκθεση ενδυναμώνει και προωθεί τις διαπανεπιστημιακές ακαδημαϊκές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για το ελληνικό πανεπιστήμιο και τη χώρα γενικότερα στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας – Ρωσίας.

Κατά την διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης τα Πανεπιστήμια θα πραγματοποιήσουν λεπτομερείς παρουσιάσεις των προγραμμάτων σπουδών τους και των λοιπών δραστηριοτήτων τους. Φοιτητές, απόφοιτοι, καθηγητές και οι Θεσσαλονικείς γενικότερα θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν απευθείας σε επαφή με τους εκπροσώπους των Πανεπιστημίων και να λάβουν ενημέρωση ως προς τις σπουδές στη Ρωσία.

Το ακριβές πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.