morfotikon_Η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στο πλαίσιο των συζητήσεων του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία θα πραγματοποιήσει τρεις συνεδριάσεις στις 8, 10 και 17 Μαρτίου.

Στις 8 Μαρτίου προσκεκλημένοι της Επιτροπής θα είναι οι Μορφωτικοί Ακόλουθοι των χωρών της Ευρωζώνης. Στόχος της συνεδρίασης θα είναι η ενημέρωση των Μορφωτικών Ακολούθων για την πορεία του Διαλόγου, καθώς και για τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες οραματίζεται η κυβέρνηση στο χώρο της εκπαίδευσης. Με τη σειρά τους, οι προσκεκλημένοι της Επιτροπής θα μοιραστούν με τους βουλευτές τις εμπειρίες τους από το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας τους.

Στις 10 Μαρτίου προσκεκλημένη της Επιτροπής θα είναι η πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου. Ο κ. Γεράσιμος Αρσένης θα αποστείλει υπόμνημα προς ανάγνωση στην Επιτροπή. Οι πρώην Υπουργοί θα μοιραστούν με τους βουλευτές τις εμπειρίες τους, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν δημιουργικά στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού πλαισίου στις παρούσες συνθήκες της παρατεταμένης κρίσης.

Τέλος, στις 17 Μαρτίου η Επιτροπή θα συζητήσει και θα επεξεργαστεί το κείμενο με τα συμπεράσματα και τις προτάσεις, όπως προέκυψαν από τον πρώτο κύκλο συζητήσεων του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία στη Βουλή.

Οι συνεδριάσεις θα μαγνητοσκοπηθούν και θα προβληθούν από το κανάλι της Βουλής. Στη συνεδρίαση στις 8 Μαρτίου θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.