vivlia3Ενώ υλοποιήθηκαν από τον Οκτώβριο 2014 έως το Δεκέμβριο 2015, οι περισσότερες δράσεις της Πράξης «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο του 21ου αιώνα)-ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ» που δεν είχαν έως τότε υλοποιηθεί, μεταξύ των οποίων και η εκπόνηση των Προγραμμάτων Σπουδών για το Γενικό Λύκειο και τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Γυμνάσια και Λύκεια, δεν κατέστη δυνατή, παρά τη σχετική προετοιμασία, η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την υλοποίηση της Δράσης συγγραφής των βιβλίων.

Αυτό αναφέρεται σε γραπτή απάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη σε ερώτηση την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σχετικά με τη συγγραφή βιβλίων του Γενικού Λυκείου και των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 1036/19-2-2016 έγγραφο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, δεδομένης της υστέρησης υλοποίησης της Πράξης «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο του 21ου αιώνα)-ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ» λόγω ιδιαίτερων συνθηκών -μεταξύ άλλων η κατάργηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, η συγχώνευση φορέων και η δημιουργία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής- από την έναρξη της Πράξης το 2010 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014, δημιουργήθηκαν αντικειμενικές δυσκολίες σε σχέση με την πορεία εξέλιξης επιμέρους αλληλοεξαρτώμενων δράσεων του φυσικού αντικειμένου και ολοκλήρωσής τους εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, ήτοι μέχρι 31-12-2015.
Επιπλέον επισημαίνεται ότι:
α) όσον αφορά στα βιβλία της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου μετά την ψήφιση του υπ. αριθμ. 4326/2015 Νόμου (ΦΕΚ 49/13-5-2015, τ. Α΄), δεν ήταν δυνατή η προκήρυξη διαγωνισμού για τα βιβλία αυτής της τάξης και
β) σε συνέχεια του υπ’ αρ. 13748/21-8-2015 εγγράφου της Ε.Υ.Δ. ΕΠ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» περί μη ανάληψης νομικών δεσμεύσεων στο πλαίσιο υλοποίησης Πράξεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση Δια Βίου Μάθηση 2007-2013», δεν ήταν επιτρεπτές περαιτέρω ενέργειες για την προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού για τη συγγραφή των βιβλίων.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.