Λεξικό: η επιτομή της γνώσης και η επιτομή της… επιμέλειας. Την Κυριακή 6 Μαρτίου, στις 6 μ.μ. ο λεξικογράφος Βασίλης Αργυρόπουλος θα μας μιλήσει για ποικίλα προβλήματα της νεοελληνικής λεξικογραφίας. Τι είναι το λεξικό, ποια τα είδη του, η δομή του, πώς συλλέγεται το υλικό του, ποιες πληροφορίες συμπεριλαμβάνονται και συμπυκνώνονται σε ένα λήμμα. Και, κυρίως, σε τι διαφέρει ο λεξικογράφος από τον επιμελητή, και κατά πόσο ο επιμελητής του λεξικού δεν είναι και λεξικογράφος.

Τα σεμινάρια αυτομόρφωσης του Συλλόγου Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών είναιανοιχτά σε κάθε συνάδελφο(μέλος του Συλλόγου ή μη) που επιθυμεί να μοιραστεί με νέους και παλιούς συναδέλφους την πείρα του, τους προβληματισμούς του, τα ερωτήματά του, να μιλήσει για τη μεθοδολογία που ακολουθεί, να περιγράψει τα λάθη που έχει κάνει ή έχει αποφύγει, συμβάλλοντας έτσι στη συλλογική γνώση και τη συνεργασία μεταξύ μας.

 Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και γίνονται στα γραφεία του Συλλόγου  
 (Μαυρικίου 8, Νεάπολη Εξαρχείων) 

Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών

Μαυρικίου 8 & Μαυρομιχάλη
Αθήνα

Τ.Θ. 21028
Αθήνα 11410

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6464256 – 6988 679769 [νέο]
Ηλ. Ταχυδρομείο: syl.smed@gmail.com
Website: http://www.smed.gr/
Προηγούμενο άρθροΠρακτικά και video της συνέντευξης τύπου
Επόμενο άρθροΣχολικές μεταβολές στην Ειδική Αγωγή
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.