stopbul“Νικάμε τη βία και το σχολικό εκφοβισμό”

Κύριε διευθυντά, κυρία διευθύντρια, αγαπητοί εκπαιδευτικοί

Στα πλαίσια των δράσεων για την Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού, της ενδοσχολικής βίας και  του bullying, σας προτείνουμε να συμμετάσχετε στις προβολές του εκπαιδευτικού προγράμματος διαδραστικού κινηματογράφου” Νικάμε τη βία και το σχολικό εκφοβισμό” με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο, που διοργανώνει ο εκπαιδευτικός οργανισμός  Φωτόγραμμα. 


Οι προβολές γίνονται σε κεντρική κινηματογραφική αίθουσα της πόλης σας.
Το κόστος συμμετοχής των μαθητών για την προβολή σε κινηματογραφική αίθουσα  είναι 5 ευρώ.
Προβολές διαδραστικού κινηματογράφου μπορούν να γίνουν και στο χώρο του σχολείου σας.
Το κόστος συμμετοχής για το χώρο του σχολείου είναι 3 ευρώ.

Για τις προβολές στο χώρο του σχολείου υπάρχει ελάχιστο όριο συμμετοχών κατόπιν συννενόησης.

Σε όλες τις  προβολές διαδραστικού κινηματογράφου τα παιδιά αλληλεπιδρούν μέσω ασύρματων τηλεχειριστηρίων με την προβαλλόμενη ταινία.

Ο διαδραστικός κινηματογράφος είναι μια καινοτόμος εκπαιδευτική δράση που έχει δημιουργήσει ο εκπαιδευτικός οργανισμός Φωτόγραμμα και βασίζεται στην διαδραστική συμμετοχή των μαθητών, στην ψυχαγωγική εκπαίδευση και στις εφαρμογές της τεχνολογίας και της τέχνης στην εκπαίδευση.  

Πληροφορίες  για την διαδραστική ταινία:

Δείτε το βίντεο! https://youtu.be/ViDj9Da_-U8

Ο Πάνος συντονίζει μια ομάδα δράσης που αποτελείται από παιδιά διαφόρων ηλικιών και εθνοτήτων. Βρίσκονται σε μια μελλοντική κοινωνία όπου το bullying και ο σχολικός εκφοβισμός έχει σχεδόν εξαφανιστεί χάρη στις ενέργειές τους και ένα παγκόσμιο δίκτυο αντιμετώπισης που αποσκοπεί στην νουθεσία και την θεραπεία του θύτη που αντιμετωπίζεται πλέον και αυτός σαν θύμα. Ξαφνικά, έρχονται νέες καταγγελίες θυμάτων bullying από διάφορα μέρη του κόσμου και η ομάδα του Πάνου ετοιμάζεται να τις αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

Η διαδραστική ταινία προτείνεται για Δ,Ε,ΣΤ τάξεις δημοτικού και για όλες τις τάξεις του γυμνασίου.

Για την ενημέρωσή σας μπορείτε να  επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.e-yliko.gr   ή την ιστοσελίδα  www.fotograma.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 210 3413890 

Οι συνεργάτες μας θα χαρούν να σας εξυπηρετήσουν.

Την ίδια περίοδο θα προβάλλονται ακόμη οι διαδραστικές ταινίες:

1/ « Άγρια Ζώα της Ελλάδας» Οικολογία –Περιβάλλον. Προτείνεται για Νηπιαγωγείο και Α, Β, Γ, Δ τάξεις Δημοτικού. Πρωταγωνιστούν: Άκης Σακελλαρίου, Ναταλία Δραγούμη, Κατερίνα Τσάβαλου, Σωκράτης Πατσίκας
 
2/ «Μαθαίνω να αγαπώ τον Άνθρωπο» Ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης. Προτείνεται για Νηπιαγωγείο και Α, Β, Γ τάξεις Δημοτικού. Πρωταγωνιστούν: η Τζένη Θεωνά και οι μικροί Αποστόλης Γεωργίου και Ερμίρα Λέκκα.
 
3/ «Αρχαία Ελλάδα» Πολιτισμός. Προτείνεται για Γ, Δ, Ε, ΣΤ τάξεις δημοτικού και Α γυμνασίου Πρωταγωνιστούν: Θέμις Μπαζάκα, Βασιλική Καρρά.
 
4/ «Ελλάδα: χώρα ποιητών και συγγραφέων» Πολιτισμός. Προτείνεται για Δ, Ε, ΣΤ τάξεις δημοτικού και Α, Β γυμνασίου. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Κουρούμπαλης, Κατερίνα Γερονικολού.
 
5/ «Η Γη ανήκει σε όλα τα παιδιά του κόσμου / λέμε όχι στο ρατσισμό» Κοινωνική ευαισθητοποίηση. Προτείνεται για Δ, Ε, ΣΤ τάξεις δημοτικού και Α, Β γυμνασίου. Πρωταγωνιστούν: Ανέζα Παπαδοπούλου, Θέμις Μπαζάκα, Κατερίνα Τσάβαλου

Ευχαριστούμε

Με εκτίμηση 
Δημήτρης Τσίρος
Εκπαιδευτικός

Υπεύθυνος δημιουργίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων

ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Διαδραστικός Κινηματογράφος

Βιωματικό Θέατρο

www.fotograma.gr

[email protected]

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.