k2002739Η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση (Universal Post Union – Π.Τ.Ε.), ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι η χώρα μας, είναι ένας διεθνής οργανισμός που συγκαταλέγεται στους εξειδικευμένους διακυβερνητικούς οργανισμούς του Ο.Η.Ε. και έχει καθιερώσει με το Συνέδριο του Τόκυο το 1969 Διεθνή Διαγωνισμό επιστολικών εκθέσεων για νέους και νέες έως 15 ετών.

Ο διαγωνισμός αυτός έχει σκοπό να κεντρίσει το ενδιαφέρον των νέων για το συγκεκριμένο τρόπο επικοινωνίας, να αναπτύξει την ικανότητά τους να συντάσσουν επιστολικές εκθέσεις, να καλλιεργήσει την οξύνοιά τους και να συμβάλει στη σύσφιξη των διεθνών σχέσεων φιλίας, που αποτελεί μία από τις βασικές αποστολές της Π.Τ.Ε.

Το θέμα του διαγωνισμού που επιλέχθηκε για το έτος 2016 είναι:

«Γράψτε μια επιστολή στον 45χρονο εαυτό σας»

 

Με τη συμμετοχή στον 45ο Διεθνή Διαγωνισμό Αλληλογραφίας Νέων 2016, η νέα γενιά συνειδητοποιεί το σημαντικό ρόλο των ταχυδρομικών υπηρεσιών στις σύγχρονες κοινωνίες, μαθαίνει να εκτιμά την τέχνη της γραφής και να αναπτύσσει την ικανότητα να συντάσσει επιστολικές εκθέσεις.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας ηλικίας έως 15 ετών.

Οι εκθέσεις θα πρέπει να σταλούν σε έντυπη μορφή, χειρόγραφες ή δακτυλογραφημένες, να έχουν τη μορφή και τα χαρακτηριστικά μίας επιστολής (ημερομηνία και τόπος, ταχυδρομική διεύθυνση παραλήπτη και αποστολέα, χαιρετισμός στην αρχή και στο κλείσιμο και υπογραφή), καθώς και περιεχόμενο έως 1000 λέξεις, στην ελληνική γλώσσα. Η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση, για να διασφαλίσει την αμερόληπτη κρίση των εκθέσεων, παρακαλεί να μην υπάρχουν εθνικές αναφορές στις εκθέσεις των παιδιών.

Η κάθε έκθεση θα πρέπει να συνοδεύεται από έγχρωμη φωτογραφία του υποψηφίου και να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, το φύλο, η τάξη φοίτησης και η ταχυδρομική διεύθυνση του υποψηφίου, οι ξένες γλώσσες που γνωρίζει, καθώς και το όνομα και η διεύθυνση του σχολείου στο οποίο φοιτά ο υποψήφιος και ο αριθμός των περιεχομένων λέξεων της έκθεσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και μαθήτριες πρέπει να καταθέσουν τις εκθέσεις τους έως την Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 στο σχολείο τους, οι οποίες στη συνέχεια θα διαβιβαστούν έως την Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα τις διαβιβάσουν στη Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τμήμα Γ΄ – Μαθητικής Μέριμνας και Σχολικής Ζωής (Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80, Μαρούσι) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το αργότερο έως και την Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016.

H καλύτερη έκθεση, η οποία θα κριθεί από επιτροπή αξιολόγησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα διαβιβαστεί το αργότερο μέχρι το Σάββατο, 30 Απριλίου 2016 από τη Διεύθυνση Ψηφιακής Στρατηγικής, Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων στο Διεθνές Γραφείο της Π.Τ.Ε., όπου θα γίνει η τελική κρίση των εκθέσεων των μαθητών από όλες τις χώρες.

Οι τρεις πρώτοι νικητές σε παγκόσμιο επίπεδο θα βραβευθούν με χρυσό μετάλλιο ο πρώτος, με αργυρό ο δεύτερος και με χάλκινο ο τρίτος, καθώς και με πιστοποιητικά και άλλα βραβεία που προσφέρονται από την Π.Τ.Ε.

Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε ότι στον περσινό 44ο Διαγωνισμό βραβεύθηκαν μαθητές από το Λίβανο, την Ισπανία και τη Βραζιλία, με το χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Σε ελληνικό επίπεδο, στον περσινό διαγωνισμό συμμετείχαν 115 μαθητές από όλη τη χώρα, από τις εκθέσεις των οποίων επιλέχθηκε να μας εκπροσωπήσει στο Διεθνή Διαγωνισμό της Π.Τ.Ε. η έκθεση της μαθήτριας της Α΄ τάξης του Γυμνασίου της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Καρασαρδέλη Παυλίνας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210-65.08.779 (κ. Ευάγγελος Χάβος, Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων) και στο email: [email protected] .

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ

Προηγούμενο άρθροΔιαγωνισμός φωτογραφίας:”ΤΗΛΕ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ”
Επόμενο άρθροΑνοικτά δεδομένα
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.