diagon.mithistorimatosΘΕΜΑ: «ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ 2016

Στον καιρό της ποίησης- Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης»

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου και το Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας: Ενοχλώντας τις λέξεις, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, διοργανώνουν τους «Ποιητικούς Μαθητικούς Περιπάτους 2016» με τίτλο: Στον καιρό της ποίησης και προσκαλούν μαθητές γυμνασίων και λυκείων να παρουσίασαν αναγνώσεις, δραματοποιήσεις, μελοποιήσεις και εικαστικές αποτυπώσεις ανθολογημένων ποιητών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, στη δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω (β΄ όροφος) και ώρα 18:30.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές και στους εμψυχωτές εκπαιδευτικούς να «απαντήσουν» με το δικό τους τρόπο σε μια σειρά ερωτημάτων όπως: αποτελεί η ποίηση πηγή έμπνευσης για τους εφήβους ή είναι παρωχημένη, ξεπερασμένη ή και αδιάφορη; Απαντάει στα σημερινά τους ερωτήματα και καταστάσεις; Πώς αντιδρούν οι έφηβοι μπροστά στα ποιητικά κείμενα, όντας μια γενιά της κουλτούρας της εικόνας, της ταχύτητας, της μείξης και της πολυσυλλεκτικότητας; Επηρεάζεται η ποιητική δημιουργία από την επικαιρότητα και μπορεί να συνυπάρχει η ποίηση με την τεχνολογία και τη γραφή γενικότερα; Εντέλει πώς ορίζεται ο «κοινωνικός» και εκπαιδευτικός της ρόλος;

Όσα σχολεία επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση στο https://goo.gl/s9V8f7 έως και τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. 2810-333778 & Κιν. 6971899843 (Αγγελική Ζαχαράτου).

Παρακαλούνται οι κκ. Διευθυντές να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους.

   Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων                         Ο Διευθυντής Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου

                                    

                        

  

               Αγγελική Ζαχαράτου                                                             Νικόλαος Γιγουρτάκης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.