aemth-2016-posterMε 81 ανακοινώσεις και 198 συνέδρους θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 5 Μαρτίου 2016, στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, η ετήσια συνάντηση για τις αρχαιολογικές εργασίες του 2015 στη Mακεδονία και τη Θράκη. Φέτος είναι η εικοστή ένατη χρονιά αυτών των Συναντήσεων όπου παρουσιάζεται πληθώρα νέου αρχαιολογικού υλικού, δημοσιοποιούνται σημαντικές ανακοινώσεις και διατυπώνονται γόνιμες παρατηρήσεις και συνθετικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις σχετικές με τις αρχαιότητες της Μακεδονίας και της Θράκης.

Αρχαιολόγοι από τις Εφορείες, το Πανεπιστήμιο και τις ξένες αρχαιολογικές αποστολές προσφέρουν και μοιράζονται τη χαρά της νέας γνώσης. Μια γνώση που κοινοποιείται μάλιστα άμεσα στη διεθνή επιστημονική κοινότητα μέσω των Πρακτικών των αρχαιολογικών αυτών συναντήσεων που εκδίδονται ανελλιπώς κάθε χρόνο.

Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου που συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 και ώρα 9:00, στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Αρωγοί του Αρχαιολογικού Έργου είναι το Yπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του ιδίου πανεπιστημίου.

Έναρξη Συνεδρίου: Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, ώρα 9:00 π.μ.

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.