1invitation-methodologia3Παρουσίαση βιβλίου «Μεθοδολογία, πολιτικές, πρακτικές επιμόρφωσης επαγγελματικής ανάπτυξης του εκπαιδευτικού που βασίζονται στο σχολείο (Επιμ. Γιώργος Μπαγάκης)», το Σάββατο, 5 Μαρτίου, και ώρα 12.30 – 15.00, στο Καφέ – Πόλις, Αθήνα.

Τα τριάντα κείμενα του βιβλίου με τίτλο εντάσσονται σε τρία βασικά μέρη της επιμόρφωσης και επαγγελματικής ανάπτυξης του εκπαιδευτικού που βασίζεται στο σχολείο (school based): Μέθοδοι, Πρακτικές σχολείων, Πολιτικές. Αν και έχουν εμφανιστεί εργασίες στις προαναφερθείσες κατευθύνσεις κατά καιρούς από τη δεκαετία του 1990 στη χώρα μας, είναι ενδεχομένως η πρώτη φορά, που το ζήτημα τίθεται συνολικά και επικαιροποιημένα σε έντυπη μορφή.

Μάλιστα, ορισμένες από αυτές τις κατηγορίες κειμένων έχουν συζητηθεί ελάχιστα στη χώρα μας. Αυτό έγινε εφικτό μετά το μεγάλο συνέδριο με διεθνή συμμετοχή, το οποίο πραγματοποιήθηκε 20-22 Φεβρουαρίου 2015 στην Κόρινθο, από τη Μονάδα Μεθοδολογίας, Πολιτικών και Πρακτικών Επιμόρφωσης, η οποία ανήκει στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κόρινθος) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στο συνέδριο αυτό οι κατευθύνσεις που προαναφέρθηκαν συζητήθηκαν εκτεταμένα με εκατό πενήντα εισηγήσεις.

Οι συγγραφείς των κειμένων είναι πανεπιστημιακοί, σχολικοί σύμβουλοι, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταπτυχιακοί φοιτητές. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι στο βιβλίο συμπεριλαμβάνονται κείμενο του John MacBeath από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, ο οποίος θεωρείται «ο πατέρας» της αυτοαξιολόγησης σχολείου, δύο ακόμα κείμενα από αγγλικά πανεπιστήμια και τρία κείμενα από κυπριακά πανεπιστήμια και σχολεία.

Για τα περιεχόμενα του βιβλίου, πατήστε εδώ

papede.wordpress.com

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.