12768284_10208818800407072_7305553319040801907_oΌσοι είσαστε πάνω από 50 διακατέχεστε από την κρίση της ηλικίας και προσπαθείτε με κάθε τρόπο να την αμβλύνετε. Θέλετε να πιστεύετε ότι φαίνεστε μικρότεροι, ότι η ηλικία είναι το πώς αισθάνετε (sic) και το επαναλαμβάνετε με κάθε ευκαιρία. Βγάζετε φωτό στο facebook μόλις αισθανθείτε νεώτεροι και ακμαιότεροι απότι συνήθως. Ανεβάζετε ομοίως φωτό που σας κολακεύουν και δέχεστε σχόλια του στυλ κούκλα ή κούκλος είσαι και φαίνεσαι να είσαι η κόρη σου ή ο γιός σου – παρηγοριά στον άρρωστο δηλαδή !
ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΚΟΣΑΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ !!!
Κάθε νέο μωρό που γεννιέται, μέχρι τα έξη του χρόνια έχει «κλειδώσει» σε μία ηλικία ! Έτσι για παράδειγμα κλειδώνει στα 16 χρόνια η ηλικία κάποιων εφήβων, που σημαίνει, ότι μόνιμα στη ζωή του θα έχει την ωριμότητα αυτής της ηλικίας !
Αν τώρα εσείς στα 56 σας αισθάνεστε να έχετε την ωριμότητα των 30 τότε είστε τριαντάρηδες αν όμως κάποιος έχει την άνοια των 88 τότε είναι ογδόνταοκτάχρονος ! Συνήθως η κοινωνία μας απαρτίζεται από πρώιμους υπερήλικες που σημαίνει, ότι παρά την εμφάνιση τους, μπορεί να μιλάς με δεκαεπτάχρονο που στην πραγματικότητα είναι ενενηντάχρονος ! Δηλαδή είναι τέτοιες οι αντιλήψεις, οι παρηκμασμένες θεωρήσεις, οι γηρασμένες ματιές στον κόσμο, που μόνο σε υπερήλικα ταιριάζουν!
Από την εμπειρία μας με μαθητές, συμπεραίνουμε, ότι ο τρόπος αντίληψης συχνά μοιάζει με ογδοντάχρονου ! Έτσι λοιπόν, ξανασκεφθείτε τι είναι αυτό που πραγματικά ζηλεύετε στα εικοσάχρονα. Μήπως τελικά τα θέλετε όλα; Μήπως θέλετε και την ωριμότητα των πενήντα και την εμφάνιση των είκοσι ;
Να σας πω γιατί υπάρχει η εμφάνιση των είκοσι ! Υπάρχει για να αντισταθμίσει το μυαλό των 80 ! Προχωρήστε λοιπόν αξιότιμοι πενηντάρηδες και εξηντάρηδες με τα μυαλά των τριάντα και δεν έχετε τίποτα να στεναχωρηθείτε ! Αντιθέτως, δείτε πως οι άνθρωποι διαιρούνται σε υπερήλικες, γέρους, ώριμους, νέους κ.λπ. ανεξαρτήτως ηλικίας ! Κάθε φορά που θα συνειδητοποιείτε ότι είστε νεώτεροι από ένα τριαντάχρονο, θα έχετε κάνει και μία νίκη ενάντια στη φθορά !
Οι άνθρωποι διαιρούνται σε νέους, μέσης ηλικίας και γέρους ! Αυτό δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την ηλικία ! Για παράδειγμα ο φίλος Λευτέρης Τσίλογλου είναι τριαντάρης ενώ πολλοί μαθητές μου είναι εβδομηνταπεντάρηδες !

Προηγούμενο άρθροΠροφορικός και γραπτός λόγος
Επόμενο άρθροΤο Σχολείο του οράματός μας: ναι στην έκφραση των μαθητών!
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.