IU-ni-08069-12565Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 προσφέρεται μια μοναδική ευκαιρία στο κοινό της Κέρκυρας να δει από κοντά το εργοτάξιο και να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες και την πρόοδο της επανέκθεσης του Μουσείου Καποδίστρια. Μέσα από αυτή τη δράση προσφέρεται στους επισκέπτες μια πρώτη γεύση της αποστολής και μελλοντικής λειτουργίας του Μουσείου.
Την οργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Ομάδα Μουσειολογίας Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Μουσείο Καποδίστρια. Η Ομάδα Μουσειολογίας στοχεύει στην εδραίωση μιας συνεργασίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και των μουσείων της Κέρκυρας, καθώς και στην προώθηση του θεσμού του μουσείου στην τοπική κοινωνία μέσω ποικιλόμορφων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο αυτό, το Μουσείο Καποδίστρια ήταν από τα πρώτα μουσεία της Κέρκυρας που ανταποκρίθηκαν θετικά στην προοπτική αυτή.

Το Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών αποτελεί το πρώτο και μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στη ζωή και το έργο του Ιωάννη Α. Καποδίστρια. Λειτουργεί αφ’ ενός ως φορέας μνήμης και προβολής του πολυσχιδούς έργου του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος και κορυφαίου ευρωπαίου διπλωμάτη, και αφ’ ετέρου ως ένα τοπόσημο που συνδέεται άμεσα με ένα σημαντικό κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας της πατρίδας μας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η εγγραφή έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στην φόρμα που θα βρείτε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.