olmeΤο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σε συνεδρίασή του αποφάσισε:

  1. Καταγγέλλει την επιβολή διδάκτρων από την ΑΣΠΑΙΤΕ (Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) σε  συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) του Γενικού Τμήματος Παιδαγωγικών Μαθημάτων του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης.

Η ΑΣΠΑΙΤΕ είναι δημόσιο ίδρυμα του οποίου τα έξοδα φοίτησης και λειτουργίας του καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ζητάμε άμεσα την δωρεάν φοίτηση στα προγράμματα αυτά, δικαίωμα κατοχυρωμένο από το άρθρο 16 του Συντάγματος.

  • Ζητάει από την  ΑΣΠΑΙΤΕ να δέχεται στα ως άνω προγράμματα, συναδέλφους μόνιμους εκπαιδευτικούς  κλάδων ΤΕ και ΔΕ της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης , οι οποίοι για λόγους ισονομίας και προσόντων ζητάνε να αποκτήσουν το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας – που με βάση τους τρόπους πρόσληψης τα προηγούμενα έτη δεν ήταν προσόν διορισμού -, όπως ήδη συμβαίνει με τους υπόλοιπους κλάδους ΠΕ της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

 

Για να δείτε το αρχείο σε pdf δείτε …..ΕΔΩ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.