ypdvmth_main_foto_2015Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης με εγκύκλιο του καλεί τους Διευθυντές Διευθύνσεων Εκπαίδευσης να προχωρήσουν σε ελέγχους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους για τυχόν παράτυπες αξιολογήσεις εκπαιδευτικού προσωπικού ιδιωτικών σχολείων και να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Στην απόφαση αυτή οδήγησαν καταγγελίες της  Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) αλλά και ιδιωτών, ότι ορισμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια διενεργούν παράτυπη αξιολόγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού χωρίς την τήρηση των προβλεπομένων κριτηρίων και από μη προβλεπόμενους αξιολογητές

Στην εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω ενέργειες προβλέπονται στην Υ.Α. Φ.353.1/324/105657/Δ1 , ΦΕΚ 1340 Β/16-10-2002, και συγκεκριμένα στην περίπτωση 10 του άρθρου 20 του κεφαλαίου Γ΄ «Αρμοδιότητες των Διευθυντών Εκπαίδευσης» της αναφερόμενης Υ.Α.

Το έγγραφο 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.