pessoa02Κυριακή 14 Φεβρουαρίου: Μαρία Παπαδήμα, Το ελληνικό ετερώνυμο του Φερνάντο Πεσσόα [Σεμινάρια Αυτομόρφωσης του ΣΜΕΔ]

Με μια περιπλάνηση στο έργο και τις μεταφράσεις του Φερνάντο Πεσσόα εγκαινιάζεται ο 5ος Κύκλος των Σεμιναρίων Αυτομόρφωσης του ΣΜΕΔ, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ.

Μαρία Παπαδήμα καταθέτει μια προσωπική εμπειρία που αποτυπώνει τις επικίνδυνες σχέσεις μεταξύ ενός συγγραφέα, μερικών μεταφραστών, αρκετών εκδοτών, πολλών αναγνωστών και ουκ ολίγων δημιουργών. Αποδεικνύεται ο καθοριστικός λόγος της μετάφρασης στη δημιουργία νέων μεταφραστών και μεταφράσεων, στην προσέλκυση του αναγνωστικού κοινού και στην ανατροφοδότηση εντέλει της γραφής. Παράλληλα, θίγονται θέματα δεοντολογίας τόσο από τη μεριά των μεταφραστών όσο και από τη μεριά των εκδοτών.

Τα σεμινάρια αυτομόρφωσης είναι ανοιχτά σε κάθε συνάδελφο (μέλος του Συλλόγου ή μη) που επιθυμεί να μοιραστεί με νέους και παλιούς συναδέλφους την πείρα του, τους προβληματισμούς του, τα ερωτήματά του, να μιλήσει για τη μεθοδολογία που ακολουθεί, να περιγράψει τα λάθη που έχει κάνει ή έχει αποφύγει, συμβάλλοντας έτσι στη συλλογική γνώση και τη συνεργασία μεταξύ μας.
Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και γίνονται στα γραφεία του Συλλόγου
(Μαυρικίου 8, Νεάπολη Εξαρχείων)

Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών

Μαυρικίου 8 & Μαυρομιχάλη
Αθήνα

Τ.Θ. 21028
Αθήνα 11410

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6464256 – 6988 679769 [νέο]
Ηλ. Ταχυδρομείο: syl.smed@gmail.com
Website: http://www.smed.gr/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.