08-02-16_florinanoΔυο σχολεία της Φλώρινας, το Δημοτικό Σχολείο Αμμοχωρίου και του Βαρικού, κέρδισαν το πρώτο βραβείο σε Ευρωπαϊκό διαγωνισμό με θέμα «Let’stalkaboutnano», για το επιστημονικό φιλμ που δημιούργησαν, το οποίο ονομάζεται Florinano.

Η Florinano είναι μια σύγχρονη κοινότητα μάθησης που δημιουργήθηκε στη Φλώρινα και έχει ως έργο την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για τη διδασκαλία  της Nανοτεχνολογίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Την συγκροτούν μαθητές δημοτικών σχολείων, δάσκαλοι, σχολικοί σύμβουλοι, φοιτητές και ερευνητές της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πρώτο της φιλμ, που φέρει και το όνομά της –Florinano– τα μέλη της κοινότητας περιγράφουν ένα πολύ γνωστό φυσικό φαινόμενο που σχετίζεται με την υπερ-υδροφοβικότητα των φύλλων του λωτού: το «φαινόμενο του λωτού». H κοινότητα Florinano μελετά κι άλλα υπερ-υδροφοβικά φυτά, όπως το κουνουπίδι, το λάχανο και το μπρόκολο. Στο φιλμ παρουσιάζονται εφαρμογές της Nανοτεχνολογίας, όπως είναι τα υπερ-υδροφοβικά ξύλα και υφάσματα.

Οι μαθητές στο πλαίσιο του βραβείου τους θα επισκεφτούν το Κέντρο Ερευνών «Δημόκριτος» ενώ το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί τελετή βράβευσης και από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολουθούν οι σχετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις για το φιλμ και τον διαγωνισμό:

Στοιχεία για τον διαγωνισμό:

http://www.nanodiode.eu/about-nanodiode/

https://www.facebook.com/nanodiode/?fref=nf

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.