amea_6Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, διοργανώνουν «Βιωματικό Σεμινάριο τεσσάρων (4) ωρών για την εκπαίδευση εκπαιδευτικών Γυμνασίου στο υλικό Αγωγής Υγείας ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ», με εισηγήτρια την Σοφία Περακάκη, Κοινωνική Λειτουργός, MEd Εκπαίδευση Ενηλίκων, Στέλεχος Πρόληψης ΚΕΣΑΝ.

Το εκπαιδευτικό υλικό Αγωγής Υγείας ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ έχει εκπονηθεί από το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ) και έχει εγκριθεί από το ΥΠΠΕΘ με ISBN: 960-86567-1-0. Το συγκεκριμένο υλικό εστιάζει στην εφηβεία, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματά της, αλλά και στους παράγοντες που επιδρούν κι επηρεάζουν τη συμπεριφορά των μαθητών, με άξονες όπως: «Ο εαυτός μου», «Η σχέση μου με τους άλλους», «Η σχέση μου με το περιβάλλον», ενώ παράλληλα στοχεύει στην ανάπτυξη των ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών και την συμμετοχή τους σε ομάδες, αξιοποιώντας βιωματικές ασκήσεις.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε είκοσι πέντε (25) εκπαιδευτικούς Γυμνασίων κατά προτεραιότητα όσοι έχουν αναλάβει Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας ή βιωματική δράση με αντίστοιχη θεματολογία κατά το σχολικό έτος 2015-2016.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης (Μίνωος 67 και Μιχ. Αρχαγγέλου, 4ος όροφος) την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 17:00 – 21:00.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο https://goo.gl/KASmyO έως και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016. Τα ονόματα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 και θα σταλούν στα e-mails των σχολείων.

Παρακαλούνται οι κκ. Διευθυντές για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών των σχολείων τους.

 

 Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων                                 Ο Διευθυντής Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου    

                                    

                        

  

           Αγγελική Ζαχαράτου                                                                    Νικόλαος Γιγουρτάκης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.